U Okružnom sudu u Novom Sadu završena je istraga protiv Jovana Šovljakova, Bojana Jovanovića, Nikole Holika i Roberta Rudolfa, koja je vođena zbog osnovane sumnje da su počinili krivično delo izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje razdora i netrpeljivosti i izazivanja opšte opasnosti prilikom paljenja pekare „Violeta“ 2.

U Okružnom sudu u Novom Sadu završena je istraga protiv Jovana Šovljakova, Bojana Jovanovića, Nikole Holika i Roberta Rudolfa, koja je vođena zbog osnovane sumnje da su počinili krivično delo izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje razdora i netrpeljivosti i izazivanja opšte opasnosti prilikom paljenja pekare „Violeta“ 2. septembra 2005. godine.
Spisi predmeta dostavljeni su Okružnom javnom tužilaštvu koje će odlučiti da li ima mesta daljem krivičnom gonjenju. Kako je saopštio Okružni sud, u toku istrage saslušani su svi okrivljeni, oštećeni i svedoci, a prikazan je i video materijal zaplenjen prilikom pretresa. Pekaru „Violeta“ zapalili su Holik i Rudolf na nagovor Šovljakova, tako što su razbili staklo na izlogu pekare, benzinom polili unutrašnjost i zapaljenu baklju ubacili kroz razbijen prozor. Sve to je kamerom snimio Jovanović i narezao na CD i predao Šovljakovu, koji je materijal montirao i skratio i kao montiran video klip postavio ga 15. januara ove godine na internet sajtu „JU- TUB“ sa nazivom „Šiptari lete u nebo“ i potpisao ga kao „Oslobodioci- omladina lojalna Pravoslavlju“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari