Dvadeset vatrogasaca-spasilaca iz odeljenja za vanredne situacije Požarevac završilo je obuku za pružanje prve pomoći u vanrednim siutacijama. Program obuke organizovan je od strane MUP-a, Policijske uprave u Požarevcu, Odeljenja za vanredne situacije, Vatrogasno-spasilačke jedinice i Crvenog krsta Požarevac, a podržan je od strane USAID-a.


Poslednjih pet godina program za planiranje i reagovanje u vanrednim situacijama pruža podršku lokalnim odeljenjima vatrogansno-spasilačkim jedinicama da unapredi reagovanja u vanrednim situacijama kaže Majkl Pilzberi, direktor za planiranje i reagovanje u vanrednim situacijama USAID-a. – Naša pomoć bila je usmerena ka radu sa opštinskim i gradskim štabovima za vanredne u periodu koji je prethodio donošenju zakona da se formiraju štabovi za vanredne situacije i mi smo u tom naporu uspeli da dođemo do 120 opština i da sa njima radimo – dodao je Pilzberi. Obuka je održana u 27 vatroganso-spasilačkih jedinica na prostoru čitave Srbije i ukupno je obučeno 540 polaznika izavio je Aleksandar Lazarević, načelnik Nacionalnog trening centra za vanredne situacije. On je dodao da je cilj bio da u svakoj intervenciji postoji vatrogasac-spasilac koji će ukazati prvu pomoć u vanrednim situacijama do dolaska prve pomoći.

Polaznici obuke za pružanje prve pomoći u vanrednim siutacijama održali su pokaznu vežbu u dvorištu vatrogasne jedinice Požarevac u kojoj su improvizovali saobraćajni udes sa četvoro povređenih putnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari