Novi izgled dobio je najuži centar Novog Bečeja, nakon što su ulice ulice Maršala Tita, Žarka Zrenjanina i Sonje Marinković popločane. Uređenje i rekonstrukcija trotoara, platoa i zelenih površina obavljena je prethodnih nedelja a sredstva su obezbeđena iz opštinskog budžeta, dok je drugu polovinu obezbedilo je Ministarstvo privrede, koje je i odobrilo ovaj projekat, rekao je Matija Kovač zamenik predsednika opštine Novi Bečej.

                       

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }



– Projekat koji smo započeli početkom godine, uskoro će biti završen. Novi Bečej je upravo ovim projektom, vredim 6,2 miliona dinara dobio potpuno drugačiji izgled u ulicama koje koriste građani, gosti i turisti. Zaista smo zadovoljni urađenim. Firma koja je pobedila na tenderu Ministarstva privrede, „Eko gradnja“ Melenci, zaista je kvalitetno i vrlo ažurno uradila sve radove. Verujem da su svi Novobečejci ponosni što ove površine izgledaju lepo i kulturno. Konkurs Ministarstva privrede je ispratila opština, projekat je uradila Direkcija, dok je Kancelarija za lokalno ekonomski razvoj konkurisala u ime opštine – objašnjava Matija Kovač.

Prema njegovim rečima, popločavanjem je završena kompletna rekonstrukcija centra Novog Bečeja, jer je njegov drugi deo obnovljen u više faza tokom prethodnih godina. Kovač je najavio slična ulaganja u naseljenim mestima Bočar, Novo Miloševo i Kumane. Ove godine lokalna samouprava u Novom Bečeju dobila je sredstva od Ministarstva privrede i za uređenje industrijske zone u Novom Miloševu. Kovač je rekao da Novi Bečej i druga naseljena mesta opštine u narednom periodu mogu da očekuju nastavak ovakvih i sličnih akcija.



M.P.





Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari