Završeno suđenje optuženima za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića, presuda 28. juna 1foto EPA-EFE/Đorđe Savić

Presuda optuženima za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića biće objavljena 28. juna, saopšteno je iz Osnovnog suda u Prištini. Prethodno su na ročištu tužilaštvo i odbrana izneli završnu reč.

Jovana Filipović, advokatica Silvane Arsović, sekretarice ubijenog Olivera Ivanovića, ističe da je tužilac Berim Ćerkinaj tokom iznošenja završne reči ponovio navode, a da pritom nije abolirao niti jedan dokaz koji ide u prilog optužnici, prenosi RTS.

Dodala je da je s druge sgrane odbrana detaljno obrazložila nepostojanje dokaza koji potvrđuju optužnicu.

„Mi smo istakli da su svi svedoci koji su salušani na glavnom pretresu dali svoj iskaz u smislu da li poznaju optuženu Arsović i da li smatraju da ona ima bilo kakve veze sa licima koje se navode u optužnici i svi su odgovorili pozitivno da je poznaju u nekom dobrom kontekstu i svetlu, a što se tiče njenog kontakta sa bilo kojim licem koje se spominje u optužnici svi su na to odgovorili apsolutno negativno, svi su svedoci saglasni sa svojim izjavama da ne znaju zbog čega se ona tereti da nemaju nikavkih saznanja niti da postoji bilo kakva mogućnost da se ona poveže sa licima iz optužnice“, rekla je Filipovićeva.

Silvana Arsović je, tvrdi njena advokatica, u čitavom postupku oštećena strana.

„Najbliži saradnici i prijatelji dali su iskaz koliko je ona bila posvećena i lojalna i kao takva siguno nije mogla da bude izvšilac dela koja joj se stavljaju na teret niti je imala bilo kakav motiv za izvršenje tog dela“, rekla je Filipovićeva.

Odbrana se nada oslobađajućoj presudi za Silvanu Arsović

Tokom izniošenja završne reči tužilac Berim Ćerkini je rekao da je Specijalno tužilaštvo u Prištini zbog nedostatka dokaza odustalo od krivičnog gonjena optuženog Radeta Basare koji se tererti za saučesništvo u sličaju ubistva Olivera Ivanovića.

Treća dopunjena optužnica za njegovo ubistvo podignuta je 2020. godine. Optužnica nije podignuta protiv izvršioca ili nalogodavca, već protiv lica koja su navodno bila deo organizovane kriminalne grupe koja je učestvovala u ubistvu Olivera Ivanovića.

Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović optuženi su za umešanost u ubistvo sprskog političara i oni se brane sa slobode.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine ispred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici, a sudski proces je počeo u julu 2021. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari