Pošto su pacijenti sa bubrežnim problemima iz okoline Kučeva godinama bili izloženi putovanjima do Požarevca i drugim neprijatnostima kako bi primili neophodnu terapiju, odlučeno je da se sa dijalizom po prvi put počne i u ovom delu Homolja. Centar za hemodijalizu biće smešten na prvom spratu zgrade Doma zdravlja u Kučevu gde je nekada bilo Dečje odeljenje.


Završetak građevinskih radova očekuje se do polovine marta meseca. Ove radove u iznosu od dva miliona dinara finansiraće Ministarstvo zdravlja. Na početku svog mandata na funkciji direktora Doma zdravlja, Miroslav Milivojević je istakao da će mu jedan od prioriteta biti i otvaranje Centra za hemodijalizu u Kučevu. On je istakao da je u ostvarenju ovog projekta angažovana šira društvena zajednica, od lokalne samouprave i Ministarstva zdravlja, do samih zaposlenih u Domu zdravlja.

-U finansiranju projekta učestvuje sopstvenim sredstvima i opoština Kučevo i Dom zdravlja ali i nadležno ministarstvo, pa će, po svemu sudeći, Centar za hemodijalizu biti otvoren u najkraćem mogućem roku, izjavio je Miliojević. Dom zdravlja u Kučevu i dalje nastavlja sa snažnim zahvatima u modernizaciji i proširenju segmenata pružanja usluga svojim korisnicima, odnosno pacijentima sa teritorije naše opštine. U skladu sa ovim trendom, otpočeli smo adaptaciju nekadašnjeg Dečijeg odeljenja u savremeni Centar za hemodijalizu, kaže dorektor Doma zdravlja u Kučevu.

Kada ovaj projekat bude završen, pacijentima sa hronično-bubrežnom insufincijencijom biće obezbeđen daleko kvalitetniji i bolji život jer više neće morati svakodnevno da putuju u Požarevac. Planiramo da grubi radovi, čija je vrednost dva miliona dinara,budu završeni do polovine marta a sam početak rada Centra zavisiće od tajminga dobijanja opreme za rad, izjavio je Milivojević prilikom posete funkcionera lokalne samouprave ovoj medicinskoj ustanovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari