U subotu uveče u Kostolcu je održana završna konvencija SPS-a, povodom izbora za Gradsku opštinu, zakazanih za 15. decembar. Konvenciji su prisustvovali lider SPS-a i premijer Ivica Dačić, potpredsednik stranke i bivši ministar prosvete Žarko Obradović, ministar saobraćaja Aleksandar Antić, zamenik predsednika PUPS-a Milan Krkobabić i lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

Pred okupljenim građanima govorili su i lokalni socijalisti, gradonačelnik Požarevca Miomir Ilić, predsednik Gradske opštine Kostolac, Vladimir Vila i direktor PD „Termoelektrane i kopovi Kostolac“ Dragan Jovanović.

Premijer Dačić istakao je značaj kreditnog aranžmana sa Kinom, koja je veliki strateški partner Srbije. „Zahvaljujući ovom kreditnom aranžmanu gradiće se treća termoelektrana u Kostolcu, gde će biti upošljeni i domaći radnici“, rekao je Dačić. On je, između ostalog, spomenuo i petooktobarsku revoluciju. „Čak su i ‘otporaši’, od kojih neke vidim ovde u publici, razočarani onim što je kasnije nastupilo. Dolaskom nove vlasti država se zadužila za dodatnih 13-14 milijardi dolara, a 700.000 ljudi ostalo je bez posla“, rekao je Dačić.

Milan Krkobabić istakao je uspešnu saradnju PUPS-a i SPS-a, dok je Dragan Marković Palma, lider Jedinstvene Srbije, takođe koalicionog partnera socijalista, govorio o konkretnim planovima koje ima za Kostolac. „U Jagodinu tokom decembra dolaze dva investitora iz Italije, koji će zaposliti 2.000 ljudi. Tako nešto želim da obezbedim i ovde, pa ću na svoja službena putovanja po Evropi voditi i predsednika opštine Kostolac i gradonačelnika Požarevca“, najavio je Dragan Marković Palma.

Vladimir Vila, predsednik Gradske opštine Kostolac, izjavio je da se nada pobedi socijalista 15. decembra. „Za razliku od drugih, mi nismo vodili prljavu kampanju, već smo se dokazivali delima. Nadamo se da će nam građani ponovo ukazati poverenje, na osnovu svega što smo uradili u prethodne četiri godine“, rekao je Vila. Osim njega, na konvenciji je govorio i gradonačelnik Požarevca Miomir Ilić, koji je izrazio nadu da će socijalisti i pod Dačićevim vođstvom biti uspešni na izborima kao i za vreme Slobodana Miloševića.

Božja pomoć

Pošto je SPS na izbornoj listi pod brojem 7, govornici su često spominjali da je to božji i srećan broj. „Nama ne treba božja pomoć, ali je i te kako potrebna drugim strankama na izborima“, rekao je gradonačelnik Požarevca Miomir Ilić, predsednik GO SPS-a Požarevac.

Ispustili korupciju

Na završnoj konvenciji brojni govornici pričali su o raznim temama: privredi, investicijama, zapošljavanju, sportu. Zanimljivo je da niko od njih nijednom rečju nije spomenuo borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Prepuna sala

Završna konvencija SPS-a održana je u prepunoj sali direkcije Privrednog društva „Termoelektrane i kopovi Kostolac“. Mnogi građani morali su da stoje, jer su sva mesta u sali bila zauzeta.

Kandidati

Na izbornoj listi koalicije SPS-PUPS-JS nalaze se imena 21 kandidata za odbornike Gradske opštine Kostolac. Od toga, 14 kandidata je iz redova socijalista, četiri iz redova PUPS-a, a tri iz Jedinstvene Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari