Na desetoj redovnoj sednici Skupštine gradske opštine Kostolac, kojom je predsedavao Nenad Marković, usvojen je završni račun za prethodnu godinu. Na samom početku odbornici su obavešteni da je formiran novi odbornički klub Demokratske stranke koji čine: Miroljub Nikolajević predsednik, Dejan Pavlović zamenik, i Vladimir Vila.


Prva tačka o kojoj su razmatrali kostolački odbornici bilo je donošenje Odluke o završnom računu Gradske opštine Kostolac za 2014. godinu. Uvodno izlaganje i obrazloženje dala je Zdenka Radosavljević viši saradnik za poslove izvršenja budžeta Gradske opštine Kostolac. Istakla je da su Odlukom o završnom računu budžeta Gradske opštine Kostolac za 2014. godinu utvrđeni ukupno ostvareni tekući prihodi i primanja u iznosu od 123.880.000 dinara, ukupno izvršeni tekući rashodi i izdaci u ukupnom iznosu od 124.315.000 dinara, što znači da je utvrđena negativna razlika u iznosu od 435.000,00 dinara, odnosno budžetski deficit u tom iznosu. Ova tačka dnevnog reda usvojena je većinom glasova.

Na sednici Skupštine Gradske opštine Kostolac pismenu ostavku na mesto člana Veća, zbog prevelikih obaveza, podneo je Slobodan Gajić koji je u međuvremenu imenovan za direktora Privrednog društva „Prim“ Kostolac. Na predlog predsednika opštine Ivana Savića za novog člana Veća, tajnim glasanjem, izabrana je Vesna Ljubisavljević ispred vladajuće koalicije u Kostolcu okupljene oko Srpske napredne stranke.

Poslednja tačka ove sednice bila je davanje saglasnosti Kajak kanu klubu za korišćenje imena „Kostolac“ u svom nazivu, koja je takođe usvojena većinom odborničkih glasova.

Govoreći o izgradnji komunalne infrastrukture Savić je rekao:

-Cilj nam je da radovi budu u kontinuitetu rađeni, da ne dođemo u situaciju da su nam neka područja jako oštećena nekim padavinama ili lošim vremenskim uslovima, te da se onda čeka po nekoliko meseci da se to sanira. Dinamika izvođenja radova zavisi od samog izvođača radova i na osnovu sklopljenog ugovara. Uložili smo puno napora da izvođač radova započne što pre svoju realizaciju. Izvođači radova prave svoju dinamiku prema raspoloživosti svojih kapaciteta i materijala. Insistiramo na tome da izvođač radova bude stalno prisutan, da obavlja svoje obaveze i izvršava ono što je ugovoreno, na konferenciji za medije, nakon završene sednice, izjavio je Ivan Savić, predsednik Gradske opštine Kostolac.

U toku su radovi u Karađorđevoj ulici u Kostolcu na rekonstrukciji cevovoda u dužini od 2310 metara, radi se na zameni azbesno-cementnog cevovoda sa priključcima, a izvođač radova je JKP „Vodovod i kanalizacija“. Za sada, saobraćaj u tom delu ulice je malo otežan, a očekuje se i još veći zastoj sa proširivanjem radova, ali se mora izdržati. Inače, za rekonstrukciju presvlačenja Partizanske ulice u Kostolcu, sprovođenjem javne nabavke, izabrano je preduzeće za puteve Požarevac. Početak radova se očekuje tokom juna meseca, a ova kapitalna investicija vredna je 32 miliona dinara. Rekonstrukcija ulice JNA u selu Petka, počeće paralelno sa rekontrukcijom Partizanske ulice, a vrednost ove kapitalne investicije je 8 miliona dinara. U toku je javna nabavka raspisana za izvođenje radova na širenju toplifikacione mreže u MZ „Petka“ kao i u Didinom naselju. Ukoliko sve bude kako smo planirali, očekujemo da radovi počnu tokom avgusta meseca“, rekao je Savić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari