Protesti radnika četiri preduzeća: „Autotransport“, „PRIM“, „Georad“ i „Kostolac – usluge“, koja su pre deset godina izdvojena iz osnovne delatnosti EPS-a u Kostolcu, ušli su u drugi dan blokadom prilaznih puteva gradu Kostolcu i Elektroprivrednim postrojenjima.

Na taj način onemogućen je dolazak više od dve hiljade radnika PD „TE – KO Kostolac“ na posao. Blokada puteva počela je u šest časova i trajala je sve do osam časova, čime je bio onemogućen dolazak radnika i smene na rudarskim i termoenergetskim kapacitetima. Naredbom direktora PD „TE – KO Kostolac“ organizovan je rad zaposlenih u ovakvim uslovima, tako što je treća smena radnika ostala duže na svojim radnim mestima, sačekavši da se zaposleni radnici iz prve smene, posle uklanjanja blokada, pojave na svojim radnim mestima i zamene svoje kolege iz treće smene.

Inače, protest radnika“Autotransporta“, „PRIM“-a, „Georada“ i „Kostolac – usluga“ nastavljeni su i danas ispred direkcije Privrednog društva „TE – KO Kostolac“. S obzirom na to da se radi o generalnom štrajku sva četiri preduzeća, vrlo brzo mogu da se osete ozbiljne posledice u samom proizvodnom procesu, kako na PK „Drmno“, tako i u termoelektranama zbog nedolaska radnika angažovanih postojećim ugovorima u redovnoj proizvodnji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari