Zbog čega je čitav Novi Sad blokiran 1foto: Pixabay/PublicDomainPictures

Akcija progresivne Vojvodine ocenila je da je odluka o trošenju 800 miliona dinara za održavanje putne privrede u Novom Sadu doneta bez ikakvog osećaja za budžetsko planiranje.

„Najveći radovi na održavanju puteva nikad se ne ostavljaju za kraj budžetske godine i kraj građevinske sezone! Ova neprimerena, neznalačka i nestručna odluka ima za posledicu saobraćajni kolaps u gradu, baš u vreme kad je, s jeseni, saobraćaj najfrekventniji jer su se građani vratili s godišnjih odmora, a deca pošla u školu. Pored toga, nije se vodilo računa ni o radovima na prilazima Novom Sadu, koji su u toku“, kaže se u saopštenju.

Grad je dodaju, gotovo blokiran. Kako navode, trenutno su zatvoreni putevi Rumenka – Bački Petrovac i podvožnjak kod TC „Merkur“, pa kompletan saobraćaj iz zapadne Bačke ka Novom Sadu dolazi iz pravca Futog – Veternik – Novi Sad.

U takvoj situaciji gradske vlasti donele su odluku da zbog radova zatvore Futoški put, deo Rumenačke ulice i raskrsnicu Hajduk Veljkove ulice i Bulevara kralja Petra I i tako dodatno opterete prilaze Novom Sadu.

Ističu da ovaj najnoviji primer pokazuje „nesposobnost ljudi iz Srpske napredne stranke koji vode ovaj grad da se bave planskim održavanjem putne mreže“.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari