Zbog duga za električnu energiju u iznosu od 248.000 dinara, koji su napravile izbeglice iz Hrvatske, Milosav Milanović (65) iz Gornjeg Milanovca odlučio je da proda svu imovinu domaćinstva u selu Cerova pod Rudnikom. Kako je Milanović rekao, u avgustu 1995. godine dao je porodicama Krnjajić i Drljača iz Dvora na Uni, sa 12 članova, kompletno domaćinstvo koje ima osam zgrada i šest hektara zemlje, ali samo da plaćaju struju i telefon.

On kaže da su mu stanari govorili da uredno plaćaju struju, sa malim kašnjenjem, ali 2002. godine su se odselili u Australiju kada je obavešten da dug nije plaćen i da to mora da uplati ili sledi tužba i prinudna naplata.

– Obilazio sam sve ustanove u ovom kraju, ali niko neće da plati, a za to je najodgovorniji Milan Aleksić, šef Elektrodistribucije u Gornjem Milanovcu koji je sve to znao, a nije ih isključio ili me obavestio, već sam zapao i dugove tuđom drskošću – kazao je Milanović.

On je postavio ogroman pano na kojem piše da prodaje domaćinstvo za 2.500 evra, da bi platio tuđu potrošnju električne energije na kome je objavio i imena pojedinca koji su, prema njegovom mišljenju, odgovorni.

Prozvani Aleksić rekao je da je struja ovom domaćinstvu isključena pre tri godine i da on sa dugovima nema ništa, jer je samo očitavao potrošnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari