Zbog krađe testa iz štamparije uhapšen otac maturanta

Ostavite komentar


  1. Kradja je krivicno delo i mora se pocinilac strogo kazniti da se ovako nesto ne ponovi.

    1. Test koji je trebao biti juce nosi broj 5 sto govori da postoje i testovi sa brojevima 1, 2,3 i 4. Plus rezervni. Krucijalno pitanje nije ko je ukrao test nego ko je javio koji ce test biti.

  2. E ako su ga uhapsili! Deca treba da nauce da u zivotu nista nema „na izvolte“,nego da treba za nesto da se pomuce ako hoce da dodju do cilja!

    1. Da, zamislite kako su nam deca „glupa“, pa ne vide kako su ovi na vlast, a i oni pre njih svojim trudom, radom i poštenjem ostvarili svoje životne ciljeve. Da nismo, možda, malo licemerni? Ko je razumeo, shvatiće.

    2. Naši političar i poslanici su eklatantan primer takvog „mučenja“. Deca brzo „upijaju“ i što se sad ljutimo.

  3. A navodno je ceo proces u štamparijama pratila BIA. Znači Gašić da da stavku zbog nesposobnosti, a Šarćević iz moralnih razloga.

  4. i ko je kriw?pa cini se BIA ,ako je nadgledala.nego u kojoj je stampariji to stampano?to zelim da znam

    1. Državni organi još nisu dali zvaničan izveštaj ali zato novine sve redom sve znaju.Dobro je,a ko je šta uradio pa rekoše i šta tu sad ne valja,opet ne verujemo,pa koji vam je bre adrak ljudi moji,šta hoćete više,jeste li normalni.

      1. Kako ‘državni organi……….’ nisu dali izveštaj kad, evo, ovde pročitasmo izjavu premijerke? Zar ona nije državni organ? A,…….tebi, kako ja primećujem u poslednje vreme, smeta to što sve novine znaju, ne samo u ovom slučaju već inače. Kako bi bilo lepo da nesposobnjakovići i mafija vršljaju po zemlji, a novine da ćute ili nas zamajavaju perifernim stvarima!?? Izgleda da bi ti to voleo. Kako bi nam onda sve bilo bajno!!??

      2. Štampano je u Zavodu za izradu novčanica. Naravno to se nigde ne spominje zato što je jedan od rukovodećih kadrova tamo Andrija Vučković ili ti batica.

  5. Pa Mali dr Sinisa i ostali elsperti u Vladi su pozajmili njihove doktorate od prethodnih pa ih niko ne privodi. Pravda za oca.

      1. maliVuk ti veruješ u ovu najobičniju laž i to glupu laž. BIA sve prati, a neki radnik ukrao testove Verovatno ih je progutao pa kući iskakio… Na koju foru je mogao izneti testove iz štamparije???

  6. Ovo nije prvi put da se dešava krađa testova za prijemni ispit. To potvrđuje moje mišljenje od ranije, da ne treba da postoje zbirke iz kojih učenici pripremaju prijemne ispite. Prijemni ispiti i pitanja za prijemni ispit se satavljaju iz važećih udžbenika svih razreda škole. To je i realno i moralno i izbegavale bi se situacije da đaci uče zadatke napamet iz zbirki.

  7. Platili su ko zna koliko para za elektronski sistem za unos ocena, a i dalje štampaju testove i trpaju ih u plastične kesice :))) Smešno da smešnije no može biti. Kao gomila baba koje nikad nisu čule za računar. Znači, sve škole da imaju jedan računar (sve ga već imaju) i jedan laserski štampač. Kada se učenici rasporede po klupama i počne prijemni u 9.00, na adrese svih škola se šalje test koji nastanici tog trenutka odštampaju (laseru za stampanje svih testova treba manje od 5 min) i oni se odmah dele učenicima. Tako nema nikakvih štamparija, policije, krađa, prevara, muljana … Ali, mi moramo sve da unazadimo i radimo kao u vreme komunizma. Jadno da jadnije ne može biti. Nikad nećemo u EU.

    1. To je i meni palo napamet, ali za to je potreban sposobniji ministar obrazovanja koji moze da osmisli takav sistem.

    2. Нисте у праву. Један примерак теста за српски буде по 12-13 страна. Пута 90 или 120 или 150 ученика, зависи од школе. Штампамо сами за пробни завршни и заиста треба времена. Онда би они у малим школама, са 30так осмака имали времена да муљају. Свакако мислим да није процурило у штампарији, јер је процурио и српски, само се заташкало.

    3. Na žalost, bojim se da nema tog sistema male mature koji će kod nad biti uspešan, jer u svakom sistemu ključna „karika“ je čovek. Dok god živimo u društvu u kojem si „sposoban“ jer si nekog prevario, nešto smuvao i bez posledica se rugaš onim koji ne pristaju na takvo snalaženje nema tog sistema koji mozemo da primenimo bilo u školstvu, zdravstvu ili pravosuđu a da oni prvi ne nađu „rupu“. A kritična masa koja je potrebna da bi dovela do promene u društvu je sistemski eliminisanu konstantnim porastom onih koji napuštaju zemlju.

  8. Pa da, a odmah je ministar bio kriv! Mozda iza svega toga opozicija stoji…

  9. Znao covek i koji broj testa ce biti ,ukljucio viber i slao u rukopisu kome stigao.Dobro je kad je radnik a nije kafe kuvarica u stampariji.Ljudi,sta vam je ,zar zaista mislite da ovo moze da se proguta kao istina?

    1. Свака част на коментару!
      Шта би са три мајке или жене
      Коке су колико јуче пре времена отвориле тест
      Ја мислим да је крив курир Ђока

  10. Digla se velika prasina oko toga, odmah ministar kriv…Policija ce resiti slucaj, ko je kriv odgovarace!

    1. Jok, nije kriv, kriv je moj deda Đole!? Narod je odavna smislio jednu izreku koja glasi: „Riba od glave smrdi“. Koliko godina se, za redom, ovakve stvari dešavaju? I,……..niko nije odgovoran!? Kako je to moguće?

  11. Zemlja gde se moze kupiti visokoska diploma ili falsifikovati ista i da isti udju u visoku vlast, a ponekad i bez diplome ili sa megatrend diplomom… je kao sokirana zbog kradje testa. Pa i najbolji studenti ne mogu da dobilju poso ako nisu u partiji ili neciji rodjaci. Sa tog ugla gledanja kradja testova je smesna.

  12. Pravda za roditelja. Da ima tetku u Kanadi poslala bi mu ona test. Ne moze ni da iznajmljuje rasvetu za Beograd pola godine. Ne moze ni da kupi doktorat ili diplomu. Ni da predaje pred praznom ucionicom. Svako krade sta moze. Riba smrdi od glave a cisti se od repa – je li to logika?

  13. Kako pojedini roditelji nesvesno uništavaju svoju decu. Umesto da ih uče časti i poštenju, oni im daju negativne primere. Decu moramo da učimo da časno i pošteno žive i rade.

    1. Da, ako ih skolujete za Norvesku ili slicno. Ali mi zivimo u Zadruzi.

  14. Ja sumnjam na babu od tetkice. Kuku lele, ovi su sve ludji sa njihovim tandarabroc petparackim krimicima.

  15. Ovo mi lici na slucaj Kantrimen. Nadju nekog ko ce da bude zrtveni jarac, naravno za nadoknadu, ministar se opere, svi srecni i zadovoljni. Samo sto ni mi nismo veverice, pa da ne znamo kako to funkcionise.

  16. Samo da se kazni kako zasluzuje delo koje je pocinio.Ivo ne moze biti deo i buducnost Srbije Na ovakav nacin se ne priprema maturant za zivot.Policija je zaista azurno reagovala i dokazi su odmah stigli.

  17. A zato zbog milionske budzetske kradje i nestanka milijardi na Koridoru nije uhapsen niko..

  18. Koliko mozga treba neko da ima pa da test deli preko drustvenih mreza i da pomisli da to nece biti primeceno?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.