Zbog nevremena MUP imao više od 20 intervencija širom Srbije 1foto FoNet Milica Vučković

Pripadnici Sekstora za vanredne situacije MUP imali su više od 20 intervencija zbog nevremena koje je danas pogodilo veći deo Srbije kao i prestonicu.

Kako prenosi N1 saopštenje MUP, 3 intervencije su crpljenje vode iz suturena lokala u Pančevu i u Novom Pazaru i Vlasotincu, 5 gašenja pożara nastalih usped udara groma i to na na kući u Prijepolju, u kafiću u Obrenovcu i na plevnji u Prokuplju, u Leskovcu i Kruševcu, 7 intervencija uklanjanja palih stabala sa kolovoza u Kragujevcu, Beogradu i Požarevcu i 4 intervencije uklanjanja limene krovne konstrukcije u Beogradu i Kragujevcu.

Jedno lice je povređeno u mestu Međa, Leskovac kada je usled požara, jakog vetra i nevremena žica pala sa eletričnog stuba i udarila lice. Lice je preuzela Hitna pomoć, ističu iz MUP-a.

52 vatrogasaca-spasilaca sa 21 vozilom i 2 pumpe su bili angazovani na ovim intervencijama, a ostale lokacije se obilaze u skladu sa najavljenim padavinama.

SVS MUP je opet uputio upozorenje preko svojih organizacionih jedinica, gradskim i opštinakim štabovima za preduzimanje svih preventivnih i operativnih mera, a u skladu sa najavom RHMZ za sutra.

U skladu sa najavom RHMZ za četvrtak, 27. jun izdato je narandžasto upozorenje za Grad Beograd, Severno Bački, Zapadno Bački, Južno Bački, Severno Banatski, Srednje Banatski, Južno Banatski, Šumadijski, Pomoravski, Podunavski, Braničevski, Borski, Zaječarski, Rasinski, Nišavski, Toplički, Pirotski, Jablanički i Pčinjski upravni okrug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari