Zbog nevremena "Zelenilo Beograd" intervenisalo na više od 50 lokacija 1Foto: K. Bondžulić/Danas

JKP „Zelenilo Beograd“ objavilo je danas da je zbog nevremena intervenisalo na više od 50 lokacija na saniranju prelomljenih stabala i grana širom grada.

Kako je navedeno, u toku noću, operativni tim za hitne intervencije „Zelenila Beograd“ intervenisao je na više od 50 lokacija u gradu, na sanaciji prelomljenih grana ili stabala, ali i pri pomoći sugrađanima, kojima je jak vetar ugrozio stambene objekte, ili koji, usled jake kiše, nisu mogli da pokrenu svoj automobil.

Ekipe „Zelenila Beograd“ su na terenu, uz upotrebu neophodne mehanizacije, bez prestanka već više od 15 sati i rad će biti nastavljen dok god za tim bude bilo potrebe, odnosno dok se ne sanira svako stablo ili prelomljena grana.

Najviše intervencija zabeleženo je na teritoriji opština Zvezdara, Palilula, Zemun i Novi Beograd.

Na nekoliko lokacija zabeležena je šteta na parkiranim automobilima, kao i pad stabla preko saobraćajnice, pa su ekipe „Zelenila Beograd“ u najkraćem roku izašle na teren i omogućile ponovno neometano odvijanje saobraćaja.

Iz „Zeleneila Beograd“ su naveli da, iako radnici svakog dana, tokom cele godine, obilaze stabla na javnim zelenim površinama i primenjuju sve redovne mere nege, sada, usled jakog vetra i kiše koja je padala, došlo do preloma grana ili stabla i ovakve situacije, nažalost, nije moguće predvideti.

Sugrađani mogu prijaviti slučajeve oborenih, prelomljenih ili oštećenih stabala, Servisnom centru grada Beograda na broj 11011, na mejl [email protected], kao i na broj telefona Operativnog tima za hitne intervencije JKP Zelenilo – Beograd 011/2650-683.

Pozivanje dežurne službe moguće je i preko gradskog Centra za obaveštavanje, dežurne inspekcije i MUP-a.

Operativni tim za hitne intervencije dežura 24 časa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari