Zbog obilnih kiša u lozničkom kraju juče ujutro je došlo do izlivanja Jadra iz korita i još nekih manjih reka, dok je rečica Krivaja u mestu Kozjak poplavila dvorišta tamošnje osnovne škole, zdravstvene ambulante i pojedinih domaćinstava. Do juče ujutro u Loznici je palo 56,6 litara kiše po metru kvadratnom. U Gradskom centru za obaveštavanje kažu da je izlivanje reka i pojedinih odvodnih kanala počelo juče ujutro budući da je već sasvim vodom natopljeno zemljište.


Jadar, koji u srednjem i gornjem neregulisanom delu korita u lozničkom kraju često plavi mahom oranice, juče je počeo da se izliva na poljoprivredno zemljište u priobalnom pojasu u atarima Draginca, Cikota, Bradića i Velikog Sela, a nivo te reke se još povećava.

Rečica Krivaja je u mestu Kozjak, nedaleko od Loznice, poplavila dvorišta tamošnje osnovne škole, zdravstvene ambulante i pet-šest domaćinstava, a izlile su se i pritoke Lešničke reke Bobušća i Jazina, kao i pojedini odvodni kanali u atarima nekoliko mesta.

Zasad nema podataka o obimu zemljišnih površina koje su u lozničkom kraju pod vodom, ali se zna da je izuzev poplavljenog dela Kozjaka, poplavom zasad zahvaćeno poljoprivredno zemljište, objasnili su u Gradskom centru za obaveštavanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari