Zbog pijanstva isključena 44 Zrenjaninca, šestoro bilo na trežnjenju 1Foto: Beta/MUP

Ni velike vrućine ne smetaju nekim vozačima da sa nedozvoljenom količinom alkohola u krvi sedaju za volan.

Tako je samo proteklog vikenda na području uprave zrenjaninske policije zabeleženo 5 saobraćajnih nezgoda, od čega 2 sa lakše povređenimlicima i 3 sa materijalnom štetom.

Kako je saopštila policija, saobraćajne nezgode su dogodile zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola jedna, neustupanja prvenstva prolaza dve, nedržanje potrebnog ostojanja jedna i nepropisnog preticanja jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 44 učesnika u saobraćaju i izdata su 174 prekršajna naloga.

Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 57 vozača, od toga, tri vozača zbog upravljanja pre sticanja prava na upravljanje, tri vozača zbog upravljanja vozilom u vreme izrečene zaštitne mere, jedan vozač zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivne supstance, sedam vozača zbog ostalih razloga za isključenje i 43 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je šesz vozača zadržano u trajanju do 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila dozvoljenu granicu alkohola u organizmu.

Takođe, iz saobraćaja je isključeno 12 vozila, od toga, pet vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice, jedno vozilo zbog toga što nije bilo upisano u jedinstveni registar vozila i šest vozila zbog tehničke neispravnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari