Meštani sela Crnoklišta, kraj Pirota, blokirali su juče jedan sat međunarodnu prugu Niš-Sofija na pružnom prelazu „Đurđevo polje“ gde je u ponedeljak poginuo meštanin Miroslav Ristić.

Oni su se , kako su nam rekli, opredelili za takav protest jer prelaz nema svetlosnu signalizaciju i rampe, većsamo „Andrejin krst“. U saopštenju Policijske uprave se navodi da se nesreća dogodila na pružnom prelazu bez branika u ponedeljak oko 18 časova .

„Do nezgode je došlo tako što se vozač motokultivatora Miroslav Ristić iz Pirota krećući se iz pravca Crnoklišta ka Nišavi nije zaustavio ispred pružnog prelaza koji je obezbeđen saobraćajnim znakovima, kako bi propustio lokomotivu voza koja se kretala iz pravca Pirota ka Beloj Palanci. Došlo je do udara lokomotive u prednji deo motokultivatora, a Miroslav Ristićje od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta“, saopštava Policijska uprava Pirot.

Predsednik Saveta Mesne zajednice sela Đorđe Vidanovićrekao je da je rampa sa prelaza skinuta pre dve godine.

– Ne znamo zašto je rampa skinuta. Ovde preko pružnog prelaza dnevno prođe i do 300 ljudi, s obzirom da su nam imanja uglavnom preko pruge. Ovde nema rampe, a preglednost je nikakva i to je veoma opasno za nas koji stalno moramo da prelazimo ovde – rekao je Vidanović.

Prema njegovim rečima, meštani su spremni da blokiraju saobraćajnicu sve dok se ne obezbede potrebni uslovi za sigurno prelaženje pruge.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari