Zbog poruke da su na protestu u Beogradu: Restoran "Špajz" se seli iz lokala novosadske "Tržnice" 1Foto: Privatna arhiva

„Špajz Salaša 137“ poznati novosadski restoran na Ribljoj pijaci seli se sa ove adrese jer je Javno komunalno preduzeće „Tržnica“ sa njima jednostrano raskinula ugovor, a kako se navodi na društvenim mrežama, to su učinili jer su vlasnici ovog restorana podržali proteste „Srbija protiv nasilja“.

Prilikom jednog od prethodnih protesta u Beogradu, na vratima ovog lokala zalepljena je poruka: „Dragi gosti, danas ne radimo do 15h. Nema nazad! Mi ili on!“

Fotografija je ubrzo obišla društene mreže, a nije prošlo ni dve nedelje od tada, stigla je informacija kako se „Špajz“ gasi. Barem na ovoj oadresi.

„Tržnicom“ rukovodi SNS i nije im se svidelo što restoran koji plaća zakupninu njihovih prostora na ovaj način podržava proteste. Jednom porukom na vratima.

U restoranu kažu da od 1. jula više neće biti na lokaciji na kojoj su poslovali proteklih osam godina, ali ne žele da otkrivaju da li je do raskida ugovora došlo zbog podrške protestima.

Zvanično došlo je do prekida saradnje jer su kasnili sa uplatama za dve zakupnine.

„Nije prvi put da smo kasnili sa isplatom zakupnine, pre svega zbog problema sa kojima su se svi ugostitelji suočili tokom pandemije korona virusa. Oni su mogli da raskinu ugovor zbog kašnjenja i to nije sporno. Međutim, nisu nas ni pozvali ili kontaktirali da to rešimo ukoliko postoje neki problemi. Nije ovo prvi put da neko kasni sa uplatama. Kada smo primili njihovo rešenje nismo želeli da tome dajemo posebnu pažnju iako se građani i gosti pitaju zbog čega odlazimo i svi pominju naše objave o protestima“, rekli su iz ovog ugostiteljskog objekta za 021.rs.

Kako dodaju, nastaviće da rade na drugoj lokaciji, a „kao slobodni građani i dalje ćemo ići gde želimo i nastavićemo da radimo šta mislimo da treba“, kažu iz lokala.

Odlazak sa ove lokacije svakako je bio u planu do kraja godine, jer kreće izgradnja podzemne garaže na Trgu republike.

Lokal je bio i na udaru raznih inspekcija, radno vreme nisu smeli da prekorače niti za minut, već bi se na vratima pojavio inspektor.

Za vikend je najavljena velika oproštajna žurka u „Šapajzu“ za sve slobodne građane.

Iz „Tržnice“ se za sada nisu oglašavali zasto je naprasno raskinuta saradnja sa ovim lokalom.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari