Zbog požara u fabrici boja i lakova "Nevena kolor" meri se zagađenost vazduha u Leskovcu 1Foto FoNet: Ljiljana Stojanović

Zbog požara koji je danas zahvatio fabriku boja i lakova „Nevena kolor“ u Leskovcu nedaleko od požarišta postavljen je aparat za merenje zagađenost vazduha u Leskovcu kako bi se utvrdilo koliko dim i isiparenja mogu štetno uticati na zdravlje ljudi.

 

„Kolika je zagađenost vazduha u Leskovcu i štetnost zagađujućih materija po zdravlje ljudi biće poznato tokom sutrašnjeg dana, na osnovu rezultata merenja dobijenih na tri lokacije u gradu. Jedna od njih je kod fabrike Jura, nedaleko od mesta izbijanja vatre, gde je večeras postavljen sparat za merenje zagađenosti“, rekao je za TV Leskovac direktor Zavoda za javno zdravlje u tom gradu Ivan Sokolović.

Prema fotografijama i snimcima koje su TV Leskovcu poslali gledaoci, gust dim bio je vidljiv ne samo iz Leskovca, već i okolnih mesta.

Gledaoci su javili da se dim video i iz susednih opština – Vlasotinca i Medveđe.

Požar je izbio kasno popodne, a stub gustog crnog dima se nadvio nad gradom. Tokom intervencije tri vatrogasca su zatražila pomoć koja im je pružena u Urgentnom centru jer su se nagutali dima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari