Zbog rekonstrukcije pruge, fekalna voda u dvorištima i na putu: Stanovnici Ledene stene najavljuju blokadu 1Foto: Mikljko Stojanović

Radovima na rekonstrukciji pruge od Niša ka jugu, uništeni su kanali za otpadne vode i kišnicu u Ulici Ledena stena, pa se fekalna voda proliva po putu i dvorištima tog niškog naselja. Nezadovoljni žitelji zaustavili su radove, a potom su opet uzašli na ulice, jer im se čini da neće dobiti obećani širi podvožnjak, prenosi N1.

Kada pada kiša i kada je loše vreme i kada se ovaj nasip pretvori u blato, a teško je preko njega prolaziti i sada kada je suvo, meštani Ledene stene moraju od Niša, odnosno sa Ledene stene, do susednog sela Medoševac, pa okolnim putem nazad do svojih kuća. I tako već više od mesec dana.

„I pre neki dan i dan je gore, kao da bi prstenovi upali s one strane u kanal“.

„Tu je sada uništen ovaj deo kanala, tako da je sada voda neregulisana, ide gde hoće, nađe prolaz“.

„Ceo ovaj plac je poplavljen i nama ulazi u dvorište“.

„Smrdi, prljava, nemamo ni put, ni vodu i ovu kanalizaciju, ne znam šta ćemo, a ovaj tunel što su napravili, tu može samo da prođu dve bicikle“.

„Rekli su tunel dva i po sa dva i po, on je ostao dva metra, tesniji no što je bio ranije“.

„Ja stvarno ne znam ovo šta se radi, da li uopšte neko ima nešto da razmisli pre nego što počne da radi“.

I kada radovi nekada kažu, budu završeni, ne znaju gde će otpadne vode koje će prolaziti kroz nasip. Rekli su im radnici, tvrde, da ne znaju ni oni.

„Sva kanalizacija koja dolazi od magistrala je gore, planirali su da je spuste i da izađe ovde. To smo stopirali pre jedno, dva meseca i oni čak pitaju ko ste vi da tu stojite. Znači koliko su arogantni da jednostavno se ponašaju prema nama kao da mi nismo ovde žive nego oni da žive“.

„Kad je njima interes samo. Za izbore su me tri puta zvali i tog dana isto da izađem na izbore na glasanje“.

Ali živi se i kada nisu izbori, pa kažu da će narednih dana odlučiti o tome da li će blokirati susednu Ulicu Dimitrija Tucovića, ukoliko im se nadležni ne obrate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari