Zbog tropskih vrućina cisterna sa vodom i punkt Hitne pomoći na Trgu Radomira Putnika u Kragujevcu 1Foto: Grad Kragujevac

 

Zbog visokih temperatura od danas se na Trgu vojvode Radomira Putnika u centru Kragujevca nalaze cisterna sa pijaćom vodom i punkt ekipe Hitne pomoći.

Republički hidrometeorološki zavod je za područje Srbije izdao upozorenje na jak i dugotrajan toplotni talas, koji će usloviti maksimalne temperature od 35 do 40 stepeni celzijusa, i to od juče 10. jula pa do kraja sedmice, uz tropske noći u urbanim sredinama, sa velikom verovatnoćom da će se toplotni talas nastaviti i početkom sledeće nedelje.

Imajući u vidu da je i za danas izdat crveni (najviši) stepen upozorenja, za celo područje Republike Srbije, komandant Gradskog štaba za vanredne situacije Nikola Dašić, gradonačelnik Kragujevca je u cilju spremnosti za eventualno suočavanje sa rizikom i posledicama, naložio mere, među kojima je i postavljanje cisterne vode za piće, koja se od danas nalazi na Trgu vojvode Radomira Putnika.

Takođe danas od podne do 14 sati na Trgu vojvode radomira Putnika biće i punkt Zavoda za urgentnu medicinu Kragujevac (Hitna pomoć), čiji će zaposleni, pored ostalog, građanima davati savete o ponašanju tokom vrelih letnjih dana i kako da reaguju i prepoznaju toplotni udar.

Starijim licima i stanovništvu sa posebnim potrebama, predstavnici Centra za socijalni rad i Crvenog krsta Kragujevac će dostaviti određene količine vode za piće, javljaju na sajtu Gradske uprave.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom punktu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari