U ponedeljak 20. septembra u Osnovnom sudu u Požarevcu održano je suđenje po privatnoj krivičnoj tužbi, koju je podneo predsednik OO SRS i bivši gradonačelnik Požarevca, Saša Valjarević. On je tužio Branislava Popovića, izvršnog producenta i kolumnistu „Braničeva-Danas, „nedeljnog dodatka dnevnih novina Danas, za krivično delo uvrede. Prema navodima krivične tužbe koji je u ime Saše Valjarevića podneo njegov punomoćnik Novica Pantić, Popović je u svom autorskom tekstu u podlistku dnevnog lista Danas, Braničevu izneo niz uvreda na račun tužioca.

– Dana 04. 06. 2009. godine u dnevnom listu Danas, u rubrici Braničevo, u stanju uračunljivosti, svestan da je njegovo delo zabranjeno, u autorskom tekstu „Zabavljač“, uvredio oštećenog Sašu Valjarevića – navodi se u privatnoj krivičnoj tužbi. Privatni tužilac u svojoj tužbi traži da sud posle svih izvedenih dokaza Branislava Popovića oglasi krivim za uvrede koje mu je putem štampe uputio i da se kazni po Zakonu.

Na održanom ročištu pojavio se tuženi Popović i Valjarevićev punomoćnik. Sam Valjarević je zbog poslovnih obaveza bio sprečen da prisustvuje suđenju. Sudija u ovom predmetu, Stanoje Rajić po dobijenom odgovoru od tuženog Popovića ,da je sa Valjarevićem u dobrim odnosima, predložio strankama u postupku da se dogovore i da, na narednom ročištu, kada svi budu tu, dođe do pomirenja. Zastupnik tužioca i tuženi su načelno prihvatili sudijin predlog rekavši da će do sledećeg ročišta, koje je zakazano za 18. novembar, sigurno doći do razgovora na taj predlig.

Tuženi kolumnista Popović kaže da je iznenađen krivičnom tužbom koju je podneo protiv njega bivši gradonačelnik, Saša Valjarević i da je zapravo Valjarević, taj koji je prvi za skupštinskom govornicom izneo niz uvreda na njegov račun.

– Tužba Saše Valjarevića me je iznenadila, obzirom da je on mene uvredio govoreći za govornicom Gradske skupštine. Na terenu gde ja nisam mogao da odgovorim u istom trenutku, nije bilo džentlmenski to što je Valjarević uradio. Sa druge strane, ja sam se obratio putem novina gde je Valjarević bio u mogućnosti u svakom trenutku da da odgovor na moj tekst. To pravo on nije iskoristio već je neko odgovorio u njegovo ime, na šta takodje ima pravo. Moj tekst kolumne „Šapat grada“ pod nazivom „Zabavljač“ bio je realno vidjenje protkano kroz humoresku. Ja, kao izvršni producent najozbiljnije novine u regionu, kao jedan od ljudi koji vodi najuspešnije sportsko društvo u gradu, kao jedan od šefova u Gradskoj upravi, i na kraju kao kolumnista, svestan sam tereta koji nosimo mi koji smo javne ličnosti Ako Valjarevic nije u stanju da izdrži pritisak javne ličnosti, možda je bolje da se povuče sa svojih funkcija, jer tada ne bi dolazio u situaciju da bude predmet javne rasprave i novinskih tekstova. Na kraju, sve ovo shvatam vrlo profesionalno, jer mi se bavimo poslom u kome je ovakav vid komunikacije normalan, i ono što je najvažnije, demokratski. Od druge strane i dalje očekujem povlačenje tužbe i pružanje ruke u sportskom duhu. A politička borba neka se nastavi – u oštrom tonu izjavio je tuženi Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari