Zbog uvrede Vučićevoj deci ustao ceo državni vrh 1foto (BETAPHOTO/PREDŠEDNISTVO REPUBLIKE SRBIJE/EV)

“Vučiću, dao ti Bog da se Danilo, Milica i Vukan raspadaju od raka, a i njihovi poptomci generacijama” – napisao je jedan korisnik društvene mreže Tviter predsedniku Srbije.

Usledila je najoštrija osuda celog državnog vrha na ovu poruku Vučiću i njegovoj deci.

Premijerka Ana Brnabić je na Tviteru napisala da ne može da zamisli kako se Vučić oseća kad “svakodnevno mora da gleda i sluša najstrašnije monstruoznosti upućene njegovoj deci sa jednim ciljem – da mu slome duh kako bi odustao od svake dalje borbe za Srbiju.

Ministarka za kulturu i informisanje Maja Gojković je navela da “ovakav čin mržnje uperen prema deci onih koji se kriju iza lažnih naloga govori o njihovom kukavičluku i bezobzirnosti i za osudu je čitavog društva, jer nijednom detetu u Srbiji ne sme da se preti”.

I Socijalistička partija Srbije najoštrije je osudila “govor mržnje i monstruozne pretnje deci predsednika Srbije Aleksndra Vučića” i istakla da ovakav način političkog delovanja u Srbiji ne sme da postane norma društvenog ponašanja.

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva SNS-a Zorana Mihajlović kaže da su različita mišljenja, kritike, osude nečijih političkih poteza, deo politike ali da deca i porodice moraju ostati izvan toga.

Članica Predsedništva SNS Irena Vujović rekla je da su “Milica, Danilo i maleni Vukan koji ima samo četiri godine, po ko zna koji put su meta monstruoznih napada, i to samo zato što su deca predsednika države”, dodajući da je nedopustivo da se bilo koje dete izlaže teroru sa profila na društvenim mrežama.

Član Predsedništva SNS Nikola Selaković ocenio je da je primitivizam kojim se na društvenim mrežama kontinuirano napada i vređa porodica predsednika Srbije Aleksandra Vučića eskalirao u bolesnom izlivu mržnje, dok je ministarka pravde Maja Popović izjavila da je “zgrožena ovakvim govorom mržnje koji je ovom prilikom prešao svaku granicu”.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je u izjavi dostavljenoj Tanjugu rekao da je “skandalozno i apsolutno nedopustivo” da se po ko zna koji put napadaju deca predsednika države, dok je ministar finansija Siniša Mali ocenio da neistomišljenici više ne biraju sredstva.

Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS) pozvala je nadležne organe da reaguju u najkraćem mogućem roku, a gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je na svom Instagram profilu napisao da ovo nije prvi put da se deci predsednika Vučića upućuju “monstruozne pretnje od slabića i kukavica inspirisanih toksičnom kampanjom koja se kontinuirano vodi na tajkunskim medijima”.

Petković traži reakciju Tvitera

Član GO Srpske napredne stranke Petar Petković istakao je da bi, budući da su pretnje upućene preko Tvitera, ta društvena mreža takođe trebalo da reaguje i da targetira nasilnike i govor mržnje, umesto što “označava pojedine medije i određene nosioce državnih funkcija zbog posla kojim se bave”.

Bakarec blokiran na Tviteru

Narodnom poslaniku Srpske napredne stranke Nebojši Bakarecu blokiran je nalog na društvenoj mreži Tviter zbog “uznemiravanja i maltretiranja”.

Kako podseća portal Direktno.rs, Bakarec je svojevremeno fotomontirao sliku sa Instagrama Marinike Tepić i pored njenog lika stavio sliku Veljka Belivuka. Takođe, optužio je Dragana Đilasa da je podmetnuo požar u Vinči.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari