Zdravko Ponoš reagovao na izjavu ministra odbrane: "Žao mi Gašića, ali žao mi i konja" 1foto A.H./ATAImages

Predsednik stranke Srbija centar Zdravko Ponoš na društvenoj mreži X prokometarisao je večeras izjavu ministra odbrane Bratislava Gašića da su njegovi napadi i uvrede na račun generala dr Radivoja Anđelkovića još jedan u nizu dokaza da on nikada nije bio dostojan pozicije načelnika Generalštaba niti zvanja oficira naše vojske.

– Žao mi Gašića, ali žao mi i konja, naapisao je Ponoš na X-u.

Kako je naveo Gašić je mnogo uložio u SNS i pre nego je to postao ozbiljan projekat za kolonijalno upravljanje Srbijom. Ko zna koliko je crkava mogao da oslika svojim likom da nije trošio na Vučićev uspon od ništa do državnog raspikuće.

– Posle svega doživeo je da mora da dokazuje svoju lojalnost jer Vučiću pune glavu kako radi protiv njega. Baš mu nije trebala moja pohvala da je on bio najbolji SNS ministar odbrane. Pa nije on kriv što je bio bolji od Vučića. Sad zato mora da se dokazuje braneći od mene Lončarev tim koji ima zadatak da nam objasni da je litijum najsmešnjija briga na svetu. Nema potrebe Gašiću, rekao je Ponoš.

I dodao da ne sumnja da je general Anđelković dobar veterinar.

Nego brine me ko će da brine o konjima ako se i Anđelković i vi i Lončar budete bavili litijumom, zaključio je.

Podsećamo, ministar zdravlja Zlatibor Lončar predstavio je tim koji će se baviti da li postoji štetno dejstvo po građane Srbije u slučaju da dođe do kopanja litijuma, odnosno otvaranja rudnika i iskopavanja litijuma.

U tom timu će biti direktorka Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ Verica Jovanović, naučni savetnik i hematolog Bela Balint, šefica Katedre za higijenu na Medicinskom fakultetu u Beogradu Sanja Milenković, načelnik Instituta za medicinu rada Vojnomedicinske akademije (VMA) Aleksandar Aleksić, direktor Instituta za majku i dete „Vukan Čupić“ Vladislav Vukomanović, načelnica Sterilnog bloka i Odeljenja za transplantaciju tog Instituta Dragana Vujić, načelnik Uprave za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane Radivoje Anđelković, pomoćnik direktora Zavoda za javno zdravlje Šabac Igor Dragičević, zadužen za praćenje faktora rizika u životnoj sredini na teritoriji Mačvanskog okruga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari