Zdravko Šotra: Nije Boldvinova greška 1Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Reditelj Zdravko Šotra smatra nepojmljivim da se snimanje filma završi tragedijom, kao što je to bio slučaj kada je Alek Boldvin usmrtio snimateljku i ranio reditelja na setu ostvarenja „Rust“.

„Pokušavam da shvatim kako se to desilo, čak se pitam i da li je namerno“, rekao je Šotra portalu Nova.rs, ističući da su na svakom snimanju pirotehničari zaduženi za sve što je vezano za oružje i da se na snimanjima uvek koriste lažnjaci.

Šotra se pita kako je iskusan pirotehničar mogao da dozvoli da se koriste meci koji mogu da ubiju bilo koga i ukazuje da je on tu da spreči bilo kakvu neopreznost svakog člana ekipe i mogućnost da nešto krene po zlu.

„Pada mi na pamet da je možda i neka diverzija, jer nepojmljivo mi je da jedan tako iskusan i poznat glumac, kakve god naravi bio, učini nešto tako“, kazao je reditelj i ocenio da je krivac onaj ko mu je dao taj „rekvizit“, ali da će istraga pokazati šta se zaista desilo.

Hrvatski stručnjak za pirotehniku Marijan Karoglan, koji je, između ostalog, radio na Spilbergovoj „Šindlerovoj listi“, rekao je da je pravilo da glumac ne vodi računa o oružju.

„Glumcu se da oružje koje je ispravno i s manevarskom municijom koju upotrebljavamo na filmu“, rekao je on, dodajući da je takvo oružje gotovo bezazleno, ako nije velika blizina, ali da čak ni iz velike blizine filmsko oružje ne može da ubije čoveka.

Prema mom mišljeju pogrešio je oružar, kazao je Karoglan za „Večernji list“, pitajući se da li je neko smestio holivudskom glumcu ili ne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari