Zdravstvene ustanove beže od odgovornosti za probleme na porođaju

Na Srbiju se odnosi 58,1 odsto žalbi trudnica i porodilja koje su prijavljene BIRN-u, najveći broj slučajeva na GAK „Narodni front“

Ostavite komentar


  1. Ležala sam u Frontu na visoko rizičnim trudnoćama 2 meseca. Imam samo reči hvale. Meni su spasili decu-blizance, konkretno Prof. Filimonović i njegov tim. Znala sam da idem u bolnicu a ne u hotel sa 5* što mnoge žene ne pojme. Imala sam preko 40 cimerki za ta dva meseca. Ima zaista normalnih, racionalnih žena a ima i onih odraslih u zlatnom kavezu koje očekuju da im se dodaje svaki obrok u krevet. Što se osoblja tiče bile su dve nezainteresovane sestre a svi ostali i lekari i sestre sjajni-posvećeni i stručni. Pozdrav za Front i veliko hvala jer da nije bilo njih ja sad ne bih imala ova dva zvrka.

  2. Potpisana saglasnost za operaciju ne znači saglasnost za nestručan i nemaran rad lekara zaposlenih po kriterijumu da su deca, snaje, zetovi, profesora Medicinskog fakulteta ili sa preporukom UDBE. Zdravstveni sistem je paradigma stazi – udbaške strahovlade u Srbiji.

  3. Naravno da ce biti problema u Frontu i jos ih je vise d ovoga sto se kaze. Utanova nije uslovna za porodiliste. Skacu na vas sile porodjaj jer par lekara ima takvu moc da moratr bok sa oslobodite za njihove pacijente. Svi koji se tamo prvi put porode drugi put idu u druge ustanove.

  4. Posto gospodin Vucic prica kako je neophodno raditi na povecanju nataliteta pa ce ici i na to da novcano stimulise buduce mame, mogao bi dobrano da odvoji sredstva da se ove bolnice urede jer tu se radjaju buduci stanovnici ove zemlje koji svojim radom treba da doprinesu privrednom rastu, umesto da to bude elitna ustanova iste samo tavore a o uslovima i ishrani ne treba trositi reci, tu pocinje zivot i tu treba dobrano ulagati, treba i na drugim mestima slazem se, ali bi od onih para koje se daju kao podsticaj strancima za otvaranje fabrika, mogao jedan deo da se daje i ovim ustanovama zar ne. Ziveli

  5. U Zemunskoj bolnici u sobi nas 8, sestra se pojavljuje na vratima i dobacuje jefnoj mladoj Romkinji koja odrzava trudnocu- kaze joj: dragicka, sta sam ti rekla, ugin’o ti plod! I ode

  6. Računajte da su brojke 10 puta veće, jer većina žena samo želi da zaboravi muku i da se posveti bebi i oporavku, jer svi znamo kako je teško izboriti se za pravdu u ovoj zemlji…

  7. pa ti onda radjaj decu u ovom propalitetu, kod ovakvih zdravstvenih ustanova i sta ide sve uz njih

  8. Višegradska užas . Crvi mile po tuš kabinama wc šolje katastrofa leptiri i crvi izlaze iz njih. Uzas ! Još uvek se oporavljam od svega .

Ostavite komentar


Društvo

Sutra počinje pripremno ročište Urošu Blažiću 10

Sutra počinje pripremno ročište Urošu Blažiću

U sudnici Okružnog zatvora u Beogradu sutra će biti održano pripremno ročište pred početak suđenja Urošu Blažiću, okrivljenom da je u Malom Orašju i Duboni iz automatske puške i pištolja 23. maja prošle godine ubio devetoro mladih i pokušao da ubije još 20, od kojih je 12 teško ranio.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.