U ovim zemljama građani Srbije mogu o teretu RFZO da dobiju hitnu medicinsku pomoć: Šta je potrebno da biste ostvarili ovo pravo?

Ostavite komentar


  1. predlažem da uvedete još i vojnu regrutnu komisiju i njihovo mišljenje,za svaki slučaj i eventualno mišljenje komšinice prodavačice iz pekare u komšiluku…

  2. Koja je to prevara.Morate da idete na komisiju i tu ne prolazite ako se imali teske bolesti.Moju majku su poslali kod zubara na pregled iako ima vestacke zube.Naravno da ce vas primiti kao hitan slucaj i bez potvrde,ali se sve ostalo placa.To je smisljeno da se placa putno osiguranje.Isto je sa putnim osiguranjem.Hitan slucaj besplatan,a ostao se placa.

  3. U Grčkoj je pružanje hitne medicinske pomoći za strane turiste besplatno, potrebno je imati samo pasoš. Ni za kakvo zdravstveno osiguranje ne pitaju. Treba, pozvati hitnu pomoć telefonom u kom slučaju dolazi vozilo hitne pomoći, ili, otići na urgentno odeljenje u nekoj državnoj bolnici. Podrazumeva dijagnostiku – pregled lekara, po potrebi EKG i slično kao i tretman. Ako su potrebni lekovi, dobićete recept ali morate kupiti u apoteci. To je moje lično iskustvo.

  4. Svi zakoni i propisi ovde isključivo selektivno važe.
    I kad su svi uslovi ispunjeni („da nema akutnih…ni hroničnih bla,bla,bla) komisija odbija…sve su priče zamajavanje naroda i beskrajno žvalavljenje.

  5. Bolesni od neke hronične bolesti automatski otpadaju(dijabetičari) i ako slomiju ruku.
    Ne lipši magarče do zelene trave.

  6. Nema šanse ako imate terapiju za povišeni pritisak ili neku hroničnu bolest. Mene odbili zbog pritiska.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.