Združena akcija Krov nad glavom organizuje solidarni bazar: Odeća za ugrožene Subotičane 1Foto: Združena akcija krov nad glavom Subotica

Subotički ogranak Združene akcije Krov nad glavom u saradnji sa organizacijom Collective Aid organizuje u petak, 22. aprila, u Parku Rajhl Ferenca, Solidarni bazar, sa početkom u 16 časova.

„Posetite Solidarni bazar i ponesete odevne predmete koji vam nisu potrebni, a mogu se koristiti. Mi pozivamo ljude kojima je odeća potrebna i oni će imati priliku da odaberu vrstu, veličinu i broj odevnih predmeta koji njima najviše odgovara“, navodi u ovoj organizacji.

Partnerska organizacija Collective Aid će donirati odeću za ugrožene Subotičane, od koje će takođe moći da se bira.

„Solidarni bazar će biti mesto gde će se solidarnost sa ugroženima pokazivati u praksi. Mesto susreta gde ćemo imati prilike za upoznavanje, da čujemo jedni druge, da čujemo životne priče ugroženih ljudi, da ih bolje razumemo, prevaziđemo predrasude, približimo im se i solidarišemo se sa njima“, poručuju organizatori.

Dodaju da je u kriznim vremenima i opštoj nesigurnosti u kojoj živimo, međusobna empatija, pomoć i solidarnost jedino što nam je preostalo.

Tokom skupa, na gitari nastupa subotički kantautor Nikola Radonjić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari