Zekić: Savet REM-a usvojio Izveštaj o medijskom praćenju decembarskih izbora, ne znam kada će biti objavljen 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/)

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) uvojio je na sednici u ponedeljak Završni izveštaj o medijskom praćenju decembarskih izbora, potvrdila je danas predsednica Saveta Olivera Zekić za Udruženje novinara Srbije (UNS), ali je navela da ne zna kada će izveštaj biti objavljen, „jer je REM u letnjem režimu rada“.

Izveštaj je usvojen skoro sedam meseci posle održanih izbora, podseća UNS, ali javnost još nema uvid u sadržaj.

Zekić je rekao da će izveštaj biti objavljen tek pošto se na sledećoj sednici Saveta usvoji Zapisnik sa sednice od ponedeljka.

Završni izveštaj, kako je Zekić ranije rekla za UNS, obuhvata sve praćene emitere – komercijalne televizije za koje izveštaj do sada nije objavljen, kao i javne servise i kablovske emitere za koje je REM 26. decembra prošle godine objavio Izveštaj o nadzoru programa tokom izborne kampanje.

Ovaj izveštaj je opširan, obuhvata i narativni i statistički deo i sadrži, videćete, više podataka od onog objavljenog krajem decembra za javne servise i kablovske emitere, rekla je Zekić.

Na pitanje UNS zbog čega se toliko čeka na izveštaj, odnosno zašto REM kasni sa objavljivanjem podataka za komercijalne emitere, Zekić je u junu rekla da REM ne kasni i da se ovakvi izveštaji uvek rade šest do sedam meseci.

Prema informacijama do kojih je ranije došlo UNS, stručna služba REM je monitoring o izveštavanju komercijalnih televizija, TV Pink, TV B92, TV Prva i TV Hepi, za vreme izborne kampanje završila još 20. decembra prošle godine.

Regulatorno telo za elektronske medije je 26. decembra objavilo Izveštaj o nadzoru programa tokom izborne kampanje za period od 1. novembra do 14. decembra, u kojem se nalaze osnovni izvodi iz monitoringa medijske kampanje za izbore za RTS 1 i 2, RTV 1 i 2, N1, Novu S, Al Džaziru i K1, ali ne i za komercijalne emitere sa nacionalnom frekvencijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari