Zelena patrola: Auto litija protiv rudnika litijuma u Jadru

Ostavite komentar


  1. Podrška za narod koji brine za životnu sredinu. Rio Tinto svuda ostavlja haos za sobom. Pogledajte njihove rudnike i šta ostaje iza njih.
    Molim novinare da izveštavaju o ovome.

    1. Pogledajte, zaista. Ovih dana sam baš gledao kako izgledaju njihovi rudnici. Bolje nego većina naših sela, šuma i reka koje smo zatrpali smećem. Svaki naš rudnik, klanica, fabrika itd su ekološka bomba. Čega god smo se dotakli upropastili smo, sad nam kriv Rio Tinto. Ma ajde…

      1. Е ботови ботови, како се приближава реализација рудника тако се и ви множите
        Ал неће моћи лутке

    2. Hteli ste nekog drugog investitora, I to posle uloženih silnih miliona uložebih u istražne radova!

  2. Narod želi razvoj Srbije, ali po meri čoveka, a ne svetskih mešetara.
    Mi smo mala zemlja, druge nemamo i nemamo prava da našoj deci ostavljamo pustoš.

    1. Prvo treba zadržati decu u ovoj zemlji pa onda razmišljati šta im ostaviti. Bez zadovoljenja osnovnih potreba deca će otići iz ove zemlje. A onda nije bitna briga o tome šta ostavljamo „nikom“.

      1. Странци су управо зато дошли и да задрже нашу децу? Да ли си природно такав или си још један бот. Ако немаш ништа потврдно или афирмативно, ЋУТИ!

  3. „Na damo ni metar zemlje, ni kap vode“ – ali zato hoćemo pare i bolji život…

    Vidi ovo:

    Australija – rudarstvo 11% BDP-a – više od proizvodnje (6%), finansijskog sektora (9%), građevinarstva (8%)…

    Kanada – $105 milijardi novostvorene vrednosti (2018), izvoz minerala 19% ukupnog izvoza, više od $10.4 milijardi poreza kanadskoj vladi…

  4. Rio Tinto je usao u Srbiju i njega nemoze nista da zaustavi.Nasi politicari su prodali Jadar,svidelo se to nekome ili ne.Dosli su i Japanci sa svojim elektro automobilima.

  5. Sami sebi i državi pucaju u noge! Štite sigurno nekog drugog! Politika!

  6. Taj Rio Tinto je tu od 2004,raja se radovala uzeće para,a dosta njih je I uzelo.Vlasti I ove I one su pohvalno pričale o rudniku.Rudnik da valja ne valja,ukoliko bi se ispunili standardi koji važe za normalne evropske zemlje,to nužno zlo bi bilo I prihvatljivo.Takođe I ova ekipa boraca mi je skroz sumljiva,nešto se nisu borili
    za Banju Koviljaču,za sanaciju Vizkoze,Stolica,Zajače, deponija pored Drine(Loznička) I na Drini(Zvornička),nekontrolisanu krađu I seču Boranje,Gučeva.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 1. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.