Zelenilo Beograd proslavilo 95 godina postojanja sadnjom javora na Kalemegdanu 1foto FoNet/Zelenilo Beograd

Javno komunalno preduzeće (JKP) „Zelenilo-Beograd“ obeležilo je danas 95 godina postojanja sadnjom stabla javora u parku Kalemegdan, a tradicionalno su u toj akciji učestvovale ličnosti koje su obeležile proteklu godinu – ovoga puta selektor muške vaterpolo reprezentacije Uroš Stevanović i vaterpolista Vladimir Mišović.

Vršilac dužnosti generalnog direktora „Zelenilo – Beograd“ Dušan Tojagić zasadio je stablo javora sa Stevanovićem i Mišovićem.

Tojagić je istakao da je vaterpolo reprezentacija Srbije, predvođena Stevanovićem, stručnim štabom i sjajnim igračima, nesumnjivo vrednim radom i izuzetnim zalaganjem obeležila ovu godinu, osvojivši zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, saopštilo je JKP „Zelenilo-Beograd“.

„Zelenilo – Beograd“ tradicionalno povodom rođendana svake godine posadi stablo na nekoj od javih zelenih površina sa istaknutim ličnostima koje su obeležile godinu i koje, na osnovu postignutih rezultata, treba da predstavljaju uzor mladim generacijama.

Organizovana briga o zelenilu u Beogradu počela je 1929. godine, kada je Grad Beograd osnovao službu „Odsek za parkove“, a nešto kasnije „Odsek za parkove i pošumljavanja“, čiju tradiciju baštini, nastavlja i unapređuje današnje JKP „Zelenilo – Beograd“.

JKP „Zelenilo – Beograd“ bavi se održavanjem 3.000 hektara javnih zelenih površina na teritoriji deset centralnih gradskih opština.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari