Nebojša Zelenovićfoto BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ

Nastavnica sociologije i potpredsednica Saveza antifašista Vojvodine Marija Vasić objavila je danas da su juče u njenom komšiluku, na fasadi zgrade ispred koje čeka autobus, osvanuli preteći grafiti namenjeni njoj. Nastavnici su mnogi dali podršku, među njima i Nebojša Zelenović, kopredsednik stranke Zajedno.

On je na društvenoj mreži X napisao: „Napredne siledžije- pretvorili ste srpsku Atinu u grad mržnje i primitivizma! Ne daj se Marija, to su bedne kukavice! Sve će se utvrditi“, naveo je Zelenović.

„Dok sam juče popodne bila na poslu, predavala Holokaust i bavila se antisemitizmom, neko se bavio mnome. Pucajte, ja i sada držim čas“, napisala je Vasić na svom Fejsbuk profilu.

Podelila je fotografije na kojima se vide dva zida iste zgrade, na kojima je sa jedne strane sprejom napisano „Ni 15 hiljada mrtve dece dovoljno nije, da se Vasić Marija ušima pokrije!!!“, „Marija jel legla plata?“.

Na drugom zidu pisalo je „Zbog mrtve dece u Gazi nije digla vrisku ‘antifašistkinja’ na Mosadovom platnom spisku!“ i opet „Marija jel legla plata?“.

Novosadski odbor stranke Zajedno osudio je grafite mržnje i targetiranja upućene kopredsednici tog odbora Mariji Vasić i pozvao nadležne da reaguju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari