„Železnica trpi od politike koja je vodi“: Da li se za sudar vozova može uopšte okriviti ljudski faktor?

Ostavite komentar


  1. U svim državnim preduzećima se napreduje isključivo po partijskoj liniji. Na sva bitna mesta se postavljaju potpuno nesposobni kadrovi, samo zato što su poslušnici. Direktna posledica takve naopake politike su ovakve i slične nesreće (premda bi pravilan termin bio – tragedije).

  2. Ima li u ovoj zemlji jos uvek negde, neko da je nestranacki direktor I da se seca naslova diplomskog rada?!

  3. Ljudi ko nam vodi zeleznicu? Ko vodi preduzece Beogradski voz i metro? Sta se bre iscudjavate,pokupi krhotine i begaj!

  4. Podržavam sve kritike.Vec sam pisao,ja sam masinovodja.A MI znamo da se na Sig znak „STOJ“ ne prolazi bas tako opusteno.UZ KOLEGU SAM 200%.Samo da bude njemu ok.Posao izgleda lak ali je mnogo odgovoran i težak.Ovo je TRECI udes,ZASTO se nije delovalo ranije?,gde je zakazao SS RELEJNI UREĐAJ.ZASTO OTPRAVNIK NIJE IZVUKO VOZ JOS 200M NAPRED?.MNOGO FAKTORA:poslovni red stanice 0,SAOBRACAJNI PRAVILNIK 0, RID 000.RID PRAVILNIK O PREVOZU OPASNIH MATERIJA.KOCNICE TOG VOZA 412 NAJGORE.ZASTO SE TA OLUPINA NE ZABRANI ZA SAOBRACAJ???.MNOGO JE TU OTVORENIH PITANJA.NECE NADRAPATI NEKO IZ UPRAVE NEGO MASINOVOĐA I OTPRAVNIK MOZDA.SUTRA JA MOGU DA BUDEM NA NJEGOVOM MESTU I DA OSTAVIM PORODICI PROBLEME I BEDU.AKOGA BRIGA NIIIIKOOOOOGA.SRAMOTA…

Ostavite komentar


Društvo

Fatona Hajrizija na Kosovu smatraju patriotom: Sugrađani ne veruju da je ubijen 10

Fatona Hajrizija na Kosovu smatraju patriotom: Sugrađani ne veruju da je ubijen

Faton Hajrizi sa Kosova ubio je policajca Nikolu Krsmanovića i ranio policajca Vjekoslava Ilića kod Loznice, a ubijen je dan posle. O Hajriziju dolazi dosta informacija - pobegao je iz zatvora nekoliko dana pre nego što je počinio ubistvo, a navodi se i da je bio pripadnik OVK. Međutim, uprkos svemu, njegovi sugrađani ga nazivaju patriotom, a kažu da ne veruju da je ubijen.

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.