Dragan Ćirić, vlasnik uspešne firme De kompani iz Babušnice koja proizvodi alate za gumarsku indusriju – Tigar i francuski Mišelin, nedavno je kupio fabriku Prvi maj – Standard iz Babušnice koja je pre nekoliko meseci likvidirana.
– Motivi da kupim ovu fabriku su sasvim jednostavni, želeo sam da zaposlim radnike i da počnemo sa proizvodnjom pantalona kao što je bilo nekad.

Dragan Ćirić, vlasnik uspešne firme De kompani iz Babušnice koja proizvodi alate za gumarsku indusriju – Tigar i francuski Mišelin, nedavno je kupio fabriku Prvi maj – Standard iz Babušnice koja je pre nekoliko meseci likvidirana.
– Motivi da kupim ovu fabriku su sasvim jednostavni, želeo sam da zaposlim radnike i da počnemo sa proizvodnjom pantalona kao što je bilo nekad. Ako ne bude proizvodnje pantalona, onda bi se pokrenuo novi proizvodni program – kaže Ćirić.
On dodaje da su za pokretanje proizvodnje zainteresovani italijanski, engleski i slovenački partneri, te da njihov dolazak očekujemo ove nedelje i videćemo da li ćemo uspeti da se dogovorimo o početku proizvodnje u ovoj fabrici – kaže Ćirić.

Crni vrh

Pored postojeće fabrike za proizvodnju alata za gumarsku industriju De kompani i pogona za proizvodnju behaton ploča, Ćirić je pored Prvog maja kupio i hotel Crni vrh u centru Babušnice. I za njegovo oživljavanje ima veoma ambiociozne planove.

– U toku je izrada projekta za rekonstrukciju hotela. Kapacitet sale za slavlja treba da povećamo na 350 do 400 gostiju. Napravili bismo unutra bazen i virpul finsku saunu, mlečni restoran i pekaru, poslastičaru i kafanu. Sprat bismo takođe rekonstruisali i uredili 30 soba koje će biti ekskluzivne. Sve to bi počeli da radimo na proleće. U svim mojim firmama planiram da radi oko 600 radnika. To bi bio moj dorpinos da se smanji nezaposlenost i pomogne razvoj Babušnice. Sa predsednikom opštine smo se dogovarali da zajedničkim sredstvima rekonstruišemo centar grada.U toku je izrada projekta – kaže Ćirić.

Fabrika je sačuvana kao i kompletni mašinski park posle odlaska vlasnika iz Nemačke. – Mašine su ostale i fabrika bukvalno može da počne da radi za 24 časa. Planiramo da ona krene što pre. Naravno, to sve zavisi od razgovora sa inostranim partnerima. U startu bi radilo 150 radnika, a ova fabrika je nekada zapošljavala i 390 radnika. Očekujem da ova fabrika bude bolja nego ranije. Radnika tekstilne struke ima u našoj opštini. Naglašavam, da mi je cilj da fabrika počne ponovo da radi, da zaposlimo radnike koji će raditi i primati platu – kaže Ćirić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari