Šta je Željko Mitrović odgovorio Emiru Kusturici? 1Foto: L.L, Antonio Ahel/ATAImages, Ilustracija: Danas

„Šta nam je, dakle, uradio Žeks?“, pita se reditelj Emir Kusturica, u autorskom tekstu na portalu Iskra, u kome, između ostalog, piše o „poslednjem rijalitiju Željka Mitrovića“ i njegovoj predstavi u „Odeonu“. Vlasnik Pinka odgovorio mu je na društvenoj mreži Iks, ponovo uz lažni snimak napravljen pomoću veštačke inteligencije, koju je već koristio kako bi lažirao izjave opozicionih političara.

„Dakle, šta nam je doneo Žex? Nije ubica iz Mladenovca rođen u vreme Drajfusa ili Ajfela, doduše nisam ni ja, ali jeste Kecmanović, monstruozni dečak rođen u vreme Zakerberga, Ilona Maska, Handkea, Putina, Paf Dedija, Epštajna, Emira Kusturice i Svetog Žexa, of course. Dakle, priča počinje ovako, Žex i ja pre tačno 20 godina šetamo njegovim filmskim gradom i razgovaramo o različitim mogućnostima i sve to mnogo pre nego što je Žex počeo da hoda po vodi i da prkosi gravitaciji, da leti po Šimanovcima, kao i da je svevišnji lično, a ne stari dobri Žex. Zapravo počeo je da radi sve ono što treba da radi tvorac a ne Žex. E sad, istini za volju, ja ne znam zašto sve to tvorac ne radi i šta sve tu nauka čeprka, ali svakako Žexu sve to ne sme biti dozvoljeno jer nije on dobitnik Zlatne palme već ja, a ja niti letim niti hodam po vodi, istini za volju više i ne režiram, ali kakve to ima veze, istorija mora stati tamo gde sam ja stao i tačka“, piše, između ostalog, vlasnik Pinka na Iksu, koristeći veštačku inteligenciju kako bi izgledalo kao da to izgovara Kusturica.

Mitroviću ovo nije prvi put da koristi veštačku inteligenciju kako bi konstruisao nečiju izjavu, podseća N1.

Podsetimo, predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas najavio je ranije da će podneti tužbe protiv televizije Pink i njenog vlasnika Željka Mitrovića zbog video klipa napravljenog uz pomoć veštačke inteligencije, na kom izgleda kao da priznaje da je vršio zloupotrebe i vređa svoje kolege iz opozicije.

Lažni video snimci koje je generisala veštačka inteligencija, a u kojima se pojavljuju opozicioni političari, emitovani su već u dnevniku televizije Pink. Najpre su zloupotrebljeni akteri u snimcima najavili tužbe, zatim je takav sadržaj kritikovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a na kraju se oglasilo Regulatorno telo za elektronske medije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari