Francuska organizacija Solidarnost za Kosovo organizovala je humanitarni konvoj sa 25 kubnih metara nove odeće, koji je stigao u Specijalnu bolnicu za psihijatrijske bolesti „Dr Slavoljub Bakalović“ u Vršcu.

Petnaest paleta sa novom ženskom odećom, čija vrednost 76.000 evra, biće raspodeljene u deset specijalizovanih bolničkih ustanova.

„Stotine ovih kartona predstavljaju dug rad u pregovaranju sa francuskim preduzećima“, objašnjava Arno Gujon, osnivač organizacije. „Svakim danom imamo sve više kontakata u potrazi za donacijama. Pre izvesnog vremena uspostavljeno je ekskluzivno partnerstvo sa jednom poznatom francuskom firmom koja prodaje žensku odeću. Tako je organizacija Solidarnost za Kosovo dobila veliku količinu nove odeće za žene, koja prevazilazi potrebe koje je organizacija zabeležila na Kosovu. Tako se organizacija Solidarnost za Kosovo našla u nevidnoj situaciji i imala je dva izbora: ili da vrati višak te dragocene donacije preduzeću sponzoru, ili da višak te robe pošalje tamo gde je ona potrebna. Ne oklevajući, odlučili smo se za ovo drugo rešenje i ponudili našu pomoć srpskim institucijama“, priča Arno Gujon.

Uz pomoć Verana Matića i fonda B92, radi prikupljanja i prenosa podataka o potrebama, i u dogovoru sa Ministarstvom zdravlja, odlučeno je da se višak robe pošalje specijalizovanim bolnicama Srbije. Ženska odeća u ovim bolnicama je preko potrebna, jer se u njima trenutno nalazi više od 1.600 pacijentkinja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari