Istražni sudija Osnovnog suda u Požarevcu odredio je pritvor do 30 dana Dejanu M. (43), jer je svojoj nevenčanoj supruzi Ljubici B. (23) naneo teške telesne povrede. Zbog težine povreda, ona je zadržana na lečenju na hirurškom odeljenju Opšte bolnice u Požarevcu.

– Do ovog nasilja došlo je nakon što se osumnjičeni, vidno pripit od rakije, razbesneo jer mu se nije svideo spremljeni ručak. Počeo je da vređa suprugu kako je jelo loše spremljeno i zagorelo i da on, kako je policiji rekla njegova supruga – „ne želi da jede pomije“. Potom je jelo iz šerpe prosuo po supruzi, a onda tom šerpom počeo da je tuče po glavi. Kad se drška šerpe polomila, on je naredio supruzi da sve pokupi i očisti. Ona je to i učinila, dok joj se krv slivala niz lice – kažu u istrazi.

Tada je naišao prijatelj osumnjičenog, sa kojim je ovaj nastavio da se opija. Potom je počeo da optužuje suprugu zbog nekog telefonskog poziva, nazivajući je pogrdnim imenima. Ponovo je krenuo na nju, ali ga je prijatelj zaustavio. Tada je zahtevao od supruge da spremi jelo za njih dvojicu, što je ona i učinila. On tada kaže da mu ona „u miraz ništa nije donela sem šest porcelanskih tanjira“, koje je potom uzeo i, jedan po jedan, razbio o njenu glavu.

– Potom je, uz najgore psovke, uzeo oklagiju, bacio ženu na krevet i udarao je njome u glavu, sve dok se oklagija nije polomila. Tada je Dejan M. seo i popušio cigaretu, a onda iz ormana uzeo peškir, nakvasio ga vodom, vezao u čvor i naredio supruzi da skine svu odeću što je ona, iz straha, i učinila – kažu u istrazi.

Potom je krenuo da je udara peškirom, sve dok se on nije pocepao, kada je nasilnik ponovo seo, zapalio cigaretu, dok se pretučena žena oblačila. Tada je ponovo skočio na nju i, vukući je za kosu, odvukao do bunara i gurnuo je u njega do struka, držeći je za kaiš pantalona. Nakon toga, ženu je odvukao nazad u kuću i nastavio da je tuče rukama i nogama. Potom je krenuo u grad, rekavši da ne može da spava u kući, jer mu žena nije promenila posteljinu, i da će se vratiti do šest sati ujutru. Ona do tada mora da potkreše ogradu u dvorištu i da ode do svog oca i donese mu 8.000 dinara. Potom je uzeo kofer i otišao iz kuće.

– Nakon njegovog odlaska, žena je legla na krevet zbog bolova i uskoro izgubila svest. Ujutru, oko 6,20, muž se vratio kući i nastavio da je tuče, jer nije izvršila njegove naredbe – kažu u istrazi.

Teško povređena žena tada je navukla rukavice i izašla u dvorište da sredi ogradu, po naredbi muža. Kada je zaključila da je on u kući zaspao, ona se provukla kroz ogradu, pobegla do autobuske stanice i odande taksijem otišla kod svog oca. Pošto je, nakon njene prijave, muž uhapšen, tokom saslušanja negirao je sve njene izjave i tvrdio da je među njima došlo samo do kraće rasprave. Kako smo saznali u istrazi, Dejan M. je višestruki povratnik, jer je više puta boravio u zatvoru, zbog brojnih krivičnih dela.

Njegova nevenčana supruga i dalje se nalazi u bolnici gde se oporavlja od zadobijenih povreda koje joj je naneo nasilni muž.

– Prebijenu ženu hospitalizovali smo na odeljenju hirurgije gde smo joj sanirali brojne povrede. Ona se polako oporavlja i nije životno ugrožena. Kada se sve povrede uzmu u obzir, ona je zadobila teške telesne povrede. Pravo je čudo da nema nijedan prelom ili naprsnuće neke od kostiju, jer je bila toliko isprebijana da joj je celo telo i lice bilo u modricama – rekli su nam u požarevačkoj bolnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari