Novak Đoković i Janko Tipsarević odigrali su sinoć prvo srpsko četvrtfinale jednog grend slem turnira na terenima US opena. Gledaoci u Njujorku su nakon dva dana pauze zbog kiše dobili predstavu dostojnu aktera, prvog reketa sveta i Tipsarevića koji igra najbolji tenis u karijeri. Zato ne čudi što je duel otišao duboko u noć po srpskom vremenu, te do zakljulčenja ovog broja nije završen već je u tom trenutku na snazi bio rezultat 1:1 u setovima (7:6, 6:7).


Samo prvi set trajao je neverovatnih sat i 24 minuta. Da se nalazi u zenitu karijere i da bez obzira na sinoćnji rezultat od narednog ponedeljka zasluženo ulazi među 15 najboljih tenisera Tipsarević je potvrdio od samog starta. Agresivnom igrom sa snažnim udarcima i pogađanjima uz samu liniju drugi teniser naše zemlje je oduzeo prvi servis gem Đokoviću i potom poveo sa 2:0. Najbolji igrač sveta uzvratio je potom nemilosrdnom serijom, bez imalo respekta prema saigraču iz reprezentacije sa kojim će već za nedelju dana braniti boje Srbije u polufinalu Dejvis kupa. To je za posledicu imalo seriju od pet gemova u nizu za vođstvo od 5:2 i taman kada se činilo da je Tipsarević slomnjen on je pronašao novu snagu i preokrenuo na 6:5. Đoković je opet povećao u brzinu više, brejkom odveo set u tajbrejk, a potom i poveo sa 1:0 u setovima.

Da nije poljuljan Tipsarević je potvrdio na startu druge deonice i uz jedan brejk poveo sa 3:0. Tada je, kao i u prvom setu, Đoković uzvratio serijom i izjednačio na 3:3, a kako su obojica potom čuvali svoj servis usledio je novi tajbrejk koji je pripao Tipsareviću.

Protivnik jednom od dvojice srpskih tenisera u polufinalu biće bolji iz noćas odigranog meča između Švajcarca Rodžera Federera i Žo-Vilfred Conge iz Francuske. U drugoj polovini žreba za prolaz među četiri najbolja danas će se boriti Španac Rafael Nadal i domaći igrač Endi Rodik, te još jedan Amerikanac Džon Izner i Britanac Endi Marej.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari