Jednodnevnim festivalom pod imenom „Winter Fest“ koncertima beogradskih rok grupa „Van Gog“ i „Deca loših muzičara“ inđijski Kulturni centar sutra će obeležiti početak nove sezone. Tim povodom frontmen grupe Van Gog Zvonimir Đukić – Đule i pevač grupe Deca Loših Muzičara Ivan Jevtović na konferenciji za štampu su obećali dobru, žestoku svirku u prepoznatljivom maniru ova dva benda.

Jednodnevnim festivalom pod imenom „Winter Fest“ koncertima beogradskih rok grupa „Van Gog“ i „Deca loših muzičara“ inđijski Kulturni centar sutra će obeležiti početak nove sezone. Tim povodom frontmen grupe Van Gog Zvonimir Đukić – Đule i pevač grupe Deca Loših Muzičara Ivan Jevtović na konferenciji za štampu su obećali dobru, žestoku svirku u prepoznatljivom maniru ova dva benda. Kako su rekli, očekuju dobar odziv publike, pogotovu one mlađe koja se polako vraća gitarskom zvuku.
– To je ono što nam daje snagu da opstanemo, iako smo već 20 godina na sceni i isto toliko vremena branimo dostojanstvo ove vrste muzike. Sviraćemo na velikoj pozornici sa ozbiljnim ozvučenjem i siguran sam da će koncert biti dobar – rekao je Đole Van Gog.
Na pitanje novinara šta će se desiti ukoliko bude padala kiša kratko je odgovorio: „Mi nismo od šećera, sviraćemo“. Pevač DLM Ivan Jevtović naglasio je da je spremljen dobar repertoar u kojem će publika sasvim sigurno uživati.
– Biće puno energije u subotu, očekujem dobru, pozitivnu atmosferu, jer Inđija je kao usamljeno ostrvo u ovoj zemlji, neprekidno se trudi da promeni stvari, neprekidno organizuje događaje, kao što je ovaj i ljudi ovde prepoznaju dobar zvuk i zbog toga mi je veoma drago što ćemo svirati ovde – naglasio je Jevtović, dodajući da je šteta što je Inđija usamljena u pokušajima da promoviše ovakvu vrstu zvuka, pogotovu jer ova vrsta muzike nema sistemsku podršku države iako je bitan deo kulture uz koju odrastaju generacije.
Festival će biti organizovan na otvorenoj pozornici u Ulici Vojvode Stepe s početkom u 22 časa i 30 minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari