U gradu na Dunavu položen je temeljac za gradnju zgrade u kojoj će biti zbrinuto 17 porodica izbeglih, raseljenih i socijalno ugroženih. Objekat koji se gradi u Kladovu vredan je 500.000 američkih dolara, u okviru programa pod nazivom „Socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima“. Projekat finansira Vlada SAD preko svog Biroa za stanovništvo, izbeglice i migraciju, a sprovodi ga Danski savet za izbeglice.


Svečanosti u Kladovu prisustvovala je ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik koja je izjavila da će Biro za populaciju, izbeglice i migracije američke vlade u izgradnju stambene zgrade u Kladovu uložiti 400.000 dolara. Ambasadorka Vorlik je navela da ova stambena zgrada treba da bude podignuta za četiri meseca, odnosno da će početkom jula ključevi biti predati budućim stanarima. Prisutan je bio i ambasador Danske Mete Nilsen, koji je izrazio zadovoljstvo što Danski savet za izbeglice sprovodi još jedan projekat čiji je cilj poboljšanje uslova života izbeglica, raseljenih i socijalno ugroženih.

Opština je obezbedila zemljište, infrastrukturu i sve dozvole za izgradnju ovog objekta. Predsednik opštine Dejan Nikolić rekao je da će smeštaj dobiti 14 porodica iz kolektivnog centra Karata, kao i tri socijalno najugroženije familije s područja ove komune, kao i da je do 21. marta otvoren konkurs za dodelu ovih stanova, koji se daju na korišćenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari