Zidovi na dečjem odeljenju pančevačke bolnice preko noći okrečeni, baš uoči "nenajavljene" posete Sandre Božić 1Foto: Pokrajinska vlada

Nakon što je na društevnoj mreži Iks objavljena fotografija ruinirane bolničke sobe na dečjem internom odeljenju pančevačkoj Opštoj bolnici, u kojoj je boravila beba stara mesec dana, potpredsednica Pokrajinske vlade Sandra Božić „nenajavljeno je posetila ovu zdravstvenu ustanovu radi uvida u stvarno stanje“.

Tako piše u saopštenju Pokrajinske vlade, uz koje su objavljene i forografije, a na jednoj od njih Sandra Božić se nalazi baš u pomenutoj sobi.

U poređenju sa fotografijom koju je prethodno objavio otac pomenute bebe, a na kojoj se vide flekavi zidovi i pohabana stolarija, na onoj na kojoj je Božić zidovi su prekrečeni i stolarija ofarbana, a u pozadini se čak uočavaju i merdevine koje svedoče o „svežim“ radovima.

 

Načelnik pedijatrije Opšte bolnice Pančevo Slobodan Prodanović potvrdio je za Danas da je beba bila smeštena u tu jednokrevetnu sobu zajedno sa majkom u bivšem kovid odeljenju, takozvanoj izolaciji, jer su obe bile kovid pozitivne.

To, međutim, nije sprečilo pokrajinsku vlast da u saopštenju optuži pojedine medije za zlonamernu kampanju o stanju Odeljenja pedijatrije, a kao razlog zbog koge je ovaj deo pančevačke bolnice u ruiniranom stanju naveli su prokišnjavanje krova u minulim vremenskim nepogadama.

Prodanović je za Danas rekao da se tokom poslednjeg nevremena oštetio oluk, prokišnjavalo je i to je fleka koja se vidi.

„Nije buđav zid, već se vidi žuta fleka od vlage. Nismo mogli da krečimo dok se to nije osušilo. Nije ništa tu neprijatno mirisalo. Nikakva šteta nije učinjena po zdravlje bebe i mame jer one danas idu kući“, ocenio je Prodanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari