Skup zaposlenih u Javnom komunalnom preduzeću „Put“ održan je juče ujutru zbog, kako se navodi, zabrinutosti radnika za dalje poslovanje firme. Prilikom obraćanja zaposlenima, direktor JKP „Put“ Darko Radić upoznao je sve prisutne o stanju u preduzeću, prilivima zarađenih sredstava, kao i dugovanjima preduzeća koja su nasleđena iz ranijeg perioda i koja takođe otežavaju poslovanje.

Objasnio je činjenicu da je do zastoja novca došlo zbog blokade računa JP „Zavod za izgradnju grada“ iz razloga što se tok novca od Grada prema „Putu“ izvršava preko računa ZIG-a, koji je ujedno i nalogodavac i vršilac nadzora nad radovima „Puta“.

Na ove izjave reagovali su i iz ZIG-a, gde kažu da su pomenute informacije „netačne, tendenciozne i zlonamerne“ i da privremena blokada računa ZIG-a nije mogla uticati na izmirenje obaveza prema JKP „Put“, jer podračun te firme nije bio u blokadi u trenutku zahtevane transakcije.

– JP „Zavod za izgradnju grada“ nikada nije svojim postupcima ugrozilo poslovanje i redovnu isplatu zarada u JKP „Put“ i sa tom praksom nastaviće i ubuduće, obavljajući svoje obaveze nad realizacijom Programa održavanja objekata putne privrede. Ovi poslovi, koji su povereni ZIG-u od strane Skupštine grada, sprovode se efikasno i savesno, o čemu svedoče materijalni dokazi i validna dokumentacija – stoji u saopštenju ZIG-a, uz konstataciju da je to preduzeće u više navrata preduzimalo korake kako bi omogućilo efikasnije poslovanje JKP „Put“ i da je sredstva preusmerilo istog dana, 29. oktobra, kada su ona stigla iz gradskog budžeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari