tomislav žigmanovfoto BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov izjavio je danas da je na Skupštini Srbije odluka da li će istopolna partnerstva u Srbiji biti pravno regulisana, jer je to ministarstvo već izradilo predlog tog zakona.

„Postoje inicijative i od organizacija civilnog društva i drugih političkih aktera i mi verujemo da bi to trebalo biti pravno regulisano“, rekao je Žigmanov novinarima na današnjem Prajdu u parku Manjež.

Iz vizure ljudskih prava, kako je dodao, mora se ići ka eliminaciji diskriminacije, ali i ka određenim pravima o istopolnim zajednicama.

„Diskriminacija prema svima je strogo zabranjena i tu smo da pokažemo da svi građani imaju jednaka prava. Diskriminacija ne sme biti prisutna u bilo kakvom društvu. Prisustvo četiri ministra Vlade Srbije (na Prajdu) je poruka da je to jasan stav Vlade“, rekao je Žigmanov.

Ministar nije želeo da komentariše izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Zakon o istopolnim zajednicama neće biti usvojen dok je on na vlasti.

„To je pitanje za njega“, dodao je Žigmanov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari