Andreja Aleksić iz Pančeva pobednik je trodnevnog Muzičkog festivala „Pesma leta“ u organizaciji mladih Kostolca, a u okviru kulturno- sportske manifestacije Kostolačko leto 2012.

Pobednici je pripao pehar i 10 000 dinara, a dodeljen je i niz nagrada koje su sponzorisala privredna društva, Gradska opština Kostolac, grad Požarevac i brojni pojedinci. Odlukom stručnog i žirija publike drugo mesto pripalo je Luki Lukiću, a treće Ani Zdravković.

Večeras u holu kostolačke Pozorišne sale je promocija publikacije „Đorđe Vajfert- vizionar i pregalac“, naredne srede multimedijalni umetnički program „Dunavski dragulji“ kod istoimenog motela, a prvog septembra manifestaciju Kostolačko leto 2012. zatvara Kabare Zijaha Sokolovića „ Kabares, Kabarei“. Životna komedija Zijaha A. Sokolovića posle Beča, Ljubljane, Zagreba, Beograda, Sarajeva, Skoplja, Podgorice, Toronta, Vankuvera, Montreala, Osla, Sidneja, Melburna, Njujorka, Kelna, Roterdama, Amsterdama… i u Kostolcu! Sokolović govori i igra sve moguće, majstorskom mimikom i potpunim vladanjem glasom vodi gledaoce od neukrotivog smeha do ledene užasnosti, poigrava se osećanjima i mišljenjem publike do ivice izdrživosti, dok igrajući prepliće dve velike, za svakog značajne teme- ljubav i smrt.

Kostolčani su imali priliku da pogledaju dosta dečijih predstava, književnih večeri, folklornih i muzičkih koncerata poput onog koji su priredili „Legende“, muzičkom putovanju oko sveta sa poznatim umetnikom Urošem Dojčinovićem, nasmejali se uz Nešu Bridžisa i Srđana Dinčića, step ap komičare. Bogat rogram upotpunio je i prvi kostolački Rok festival, a održano je i dosta sportskih susreta.

-Realizacija programa Kostolačko leto 2012. veliko je iskustvo za sve nas, ponešto je isplivalo na površinu i namemtnulo se kao cilj koji do sledećeg leta treba dostići kako bi manifestacija bila bolja. Moramo rešiti problem letnje bine i kvalitetnijeg ozvučenja, mada treba reći da u samoj organiozaciji ništa nije prepušteno slučaju tako da većih propusta nije bilo, kaže Marko Jelčić, vd direktora Centra za kulturu Kostolac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari