Viktor Troicki nije uspeo da osvoji prvu titulu na ATP turnirima, pošto ga je u finalu Tajland opena savladao Francuz Žil Simon sa 2:0 u setovima – 7:5, 6:3. Ipak, i pored poraza treba konstatovati da je srpski teniser, samim plasmanom u finale prestižnog turnira postogao veliki uspeh koji će se odraziti i na njegov plasman na ATP listi.

Troicki je, kao i dan ranije na meču protiv Žoa Vilfreda Conge, igrao dosta dobro tokom većeg dela susreta, ali je propustio nekoliko šansi, koje su ga na kraju skupo koštale. Beograđanin je uspeo da napravi brejk u devetom gemu prvog seta i povede sa 5:4, ali u narednom gemu nije iskoristio svoj servis i pored vođstva 30:0.

On je praktično poklonio set Simonu, prepustivši mu inicijativu, a 10. igrač na planeti je vešto iskoristio „poklon“ stigavši sa tri vezana gema do prednosti od 1:0 u setovima posle 45 minuta igre.

Dejvis kup reprezentativac Srbije je zaboravio na propuste iz prvog seta, pošto je odmah na startu drugog stigao do nove brejk lopte, ali ponovo nije uspeo da zada završni udarac rivalu. Nakon toga, Viktor više nije imao samopouzdanja, što je Francuz iskoristio u šestom gemu kada je uspeo da stigne do ključne prednosti – 4:2. Troicki je tada najpre spasio jednu brejk loptu, a zatim ispucao čist smeč u aut nakon čega je pobednik meča bio praktično odlučen.

Odlični Simon iskusno je sačuvao vođstvo i stigao do svoje tek prve titule u 2009. godini.

– Odigrali smo izuzetno kvalitetan meč, ali razočaran sam zbog poraza na kraju. Žil je igrao sjajno u finalu i zasluženo je stigao do titule. Hvala publici koja je bila fantastična tokom celog turnira – izjavio je Troicki posle duela.

Troickom je ovo drugi poraz u karijeri u finalima ATP turnira, ali će mu plasman u završnicu Tajland opena omogućiti da se vrati među 30 najboljih na svetu pošto je osvojio 150 ATP bodova. Pored toga, njemu je pripao ček od 52.700 dolara.

Povratak Ančića

Hrvatski teniser Mario Ančić koji već dve godine muku muči sa mononukleozom, trebalo bi da se vrati na teren krajem januara sledeće godine. Ančić je izjavio da je prethodne nedelje boravio na detaljnim pregledima u SAD i da bi u slučaju dobrih rezultata trebalo uskoro ponovo da uzme reket u ruke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari