Srpski teniser Nenad Zimonjić i njegov dubl partner Francuz Majkl Ljodra nisu uspeli da dođu do druge uzastopne titule, nakon što su u finalu Mastersa u Šangaju poraženi od belorusko-kanadske kombinacije koju čine Maks Mirnji i Danijel Nastor sa 2:1 (3:6, 6:1, 12:10).

Za vođstvo od 1:0 u setovima u korist srpskog i francuskog tenisera bio je dovoljan samo jedan brejk. Međutim, u nastavku meča drugi dubl sveta je zaigrao lošije, pa su Mirnji i Nestor bez problema izjednačili rezultat. Treći set je doneo veliku borbu pa je pitanje pobednika rešeno nakon 22 poena. Do rezultata 7:7 oba tima igrala su bez greške, Zimonjić i Ljodra su zatim napravili brejk i imali naredna dva servisa, ali tu prednost nisu iskoristili. Drugi dubl sveta propustio je i meč loptu pa su Mirnji i Nestor završili meč u svoju korist posle jednog sata i deset minuta igre.

Pobednicima je ovo treća titula u sezoni, nakon što su trijumfovali na Roland Garosu i u Memfisu, a zahvaljujući pobedi u finalu Šangaja osvojili su 1.000 bodova i ček na 192.000 dolara.

Marej najbolji u singlu

Britanski teniser Endi Marej još jednom je potvrdio da je u vrhunskoj formi nakon što je u finalu Mastersa u Šangaju savladao Španca Davida Ferera sa 2:0 (7:5, 6:4). On je takođe ovim trijumfom obezbedio treće mesto na ATP listi, pa će Švajcarac Rodžer Federer prvi put nakon osam godina ispasti iz vodeće trojke. Ovo je peta titula ove sezone za Britanca, a prethodno je bio najbolji u Londonu, Sinsinatiju, Bangkoku i Tokiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari