Izgleda da prevelika vrućina u Australiji zaista nije prijala Nenadu Zimonjiću i Danijelu Nestoru. Čim je „zakoračio“ na, snegom ovejanu Evropu, srpsko-kanadski dubl „prodisao“ je punim plućima, tako da je u Roterdamu izvanrednom igrom osvojio prvi trofej u sezoni.

Njihove „mušterije“ u finalu bili su Lukaš Dluhi i Leandrio Paes koji su sa holandske pozornice ispraćeni sa ubedljivih 2:0, po setovima 6:2, 7:5.

Ubojitim prvim servisom Zimonjić i Nestor onemogućili su svojim rivalima da naprave brejk. Kada su u trećem gemu oduzeli servis protivnicima, srpsko-kanadski dubl bio je nadomak osvajanja prvog seta. Iako su pri rezultatu sa 4:2 bili u nezavidnoj situaciji jer su Dluhi i Paes imali prednost od 15:40 sigurnim prvim udarcem i raznovrsnom igrom Srbin i Kanađanin prevazišli su najteži trenutak na meču i sa još jednim brejkom kod skora 5:2 rutinski osvojili početni set.

Sve do kraja drugog dela meča nije bilo brejka. Protivnici su ljubomorno čuvali svoj servis. Zbog sijaset direktnih poena, gemovi su kratko trajali, tako da su gotovo svi bili uvereni da je taj-brejk neizbežan. Međutim, nekoliko vezanih grešaka Dluhe i Pajesa omogućili su Zimonjiću i Nestoru da jedini brejk u drugom setu bude upravo njima pripisan, što je automatski i odredilo pobednika na turniru.

Trijumfom u Roterdamu obezbedili su „opipljiv“ napredak u odnosu na osmu poziciju koju su do ove nedelje zauzimali na ATP listi.

Inače ovo je 56. dubl titula Danijelu Nestoru, po čemu je rekorder među aktivnim teniserima i 24. titula Nenadu Zimonjiću.

Mareju titula u singlu

Škot Endi Marej osvojio je titulu u singlu. On je u finalu turnira u Roterdamu savladao Rafaela 2:1, po setovima 6:3, 4:6, 6:0. Meč će ostati upamćen po činjenici da je Nadal poslednja dva seta, zbog obnovljene povrede kolena, odigrao u teškim uslovima. Mareju je ovo drugi trofej u sezoni a ukupno deseti u karijeri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari