Bez obzira na najave da će zbog već ostvarenih pobeda u singl mečevima, za srpski dubl zaigrati mladi Arsenije Zlatanović, naši teniseri nastupili su u najjačem sastavu – Nenad Zimonjić/Viktor Troicki, i savladali rusku kombinaciju Evgeni Koroljev/Stanislav Vovk, rezultatom 2:0 u setovima (6:1, 6:1). Srpski par napravio je prvi brejk već u četvrtom gemu meča i poveo sa 3:1 u prvom setu. Sigurnim servisima najboljeg dubl igrača na svetu, Nenada Zimonjića i 37. na ATP listi Viktora Troickog, srpski dubl je bez većih problema dobio prvi set rezultatom 6:1.

Drugi set započeo je brejkom Srba, a u tom pravcu se nastavio i završio. Najjači adut naše reprezentacije, dubl, na kraju je svojim ruskim kolegama, ispostavilo se ‘’poklonio’’ samo dva gema. Drugi set okančan je u korist srpskom tima identičnim rezultatom 6:1.

Srpska reprezentacija je maksimalnim rezultatom savladala Ruse, a u Plavoj grupi očekuju ih još mečevi sa Italijom. Srbija je prva u grupi, a ako to mesto zadrži i nakon susreta sa Italijanima očekuje ih veliko finale u subotu, najverovatnije sa ekipom domaćina, Nemačkom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari