Iako u Novom Sadu od prekjuče po podne sneg skoro neprestano pada, ulice su prohodne i saobraćaj u najvećem delu grada funkcioniše nesmetano.


– Preksinoć od 19 do 23 časa pedesetak radnika posipalo je so i rizlu na 27 lokacija u gradu i industrijskoj zoni. Posao je, uz čišćenje snega, nastavljen juče ujutro od pet časova, otkada je na terenu 120 radnika našeg preduzeća. Na raspolaganju su im i 32 vozila mehanizacije, a na terenu će se nalaziti sve dok vremenske prilike to budu uslovljavale – kaže Ivan Nožinić, portparol „Gradskog zelenila“.

Radnici Javno-komunalnog preduzeća „Put“ takođe su na ulicama, čiste ih i posipaju kolovoze solju, najpre na saobraćajnicama prvog prioriteta, kuda idu linije gradskog prevoznika.

Kako kaže Milorad Vukašinović, portparol Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća Novi Sad, svi autobusi na gradskim linijama saobraćaju redovno, osim polaska za Grabovo, koji je otkazan. Takođe, radnici i mehanizacija Zimske službe JKP „Čistoća“ Novi Sad su na terenima i rade na uklanjanju snega i čišćenju svih površina za koje je preduzeće zaduženo, a to su određeni pešački prelazi, pešačke staze, trgovi i platoi.

– Služba za iznošenje smeća je juče tokom jutra imala problema sa ulaskom kamiona za odnošenje smeća u ulice na uzvišenjima, u kojima nije očišćen sneg sa kolovoza, u naseljima Bocke u Sremskoj Kamenici, u delovima Bukovca i Sremskih Karlovaca. Kante za smeće u tim ulicama će biti ispražnjene čim se budu stekli uslovi – kažu u „Čistoći“ i apeluju na građane, kao i na preduzeća i vlasnike poslovnih prostora da ispoštuju svoju obavezu i uklone sneg ispred svojih ulaza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari