Ljubitelji Tise i pecanja okupiće se na ovoj reci narednih dana da odmere svoje pecaroške i kulinarske veštine, u okviru zimske manifestacije koju organizuje Klub ljubitelja Tise uz podršku Turističke organizacije i opštine Novi Bečej. Prema najavi organizatora Dragana Vukotića, ovogodišnja manifestacija biće masovnija, a novina je to što će posetioci moći da posmatraju takmičenje i svinjokolj, a sami će imati priliku da pripremaju hranu u amfiteatru od slame.


– Gosti će moći da peku roštilj, pune kobasice po svom ukusu. Do sada imamo 80 prijava za takmičenje, a do manifestacije je ostalo nekoliko dana. Sve je počelo ruženjem, a sada smo to omasovili. Godinama smo gostili prijatelje, koji su bili oduševljeni da u zimskim mesecima love ribu. Vremenom odziv je postao toliki da smo došli na ideju da to postane takmičenje. U početku smo se takmičili između sebe, a sada imamo i svetske prvake – objašnjava Vukotić.

Manifestacija ima i humanitarni karakter, u nagradnoj igri koja će biti organizovana na završnoj svečanosti u hotelu „Tiski cvet“ ostvarena sredstva biće usmerena za izgradnju boksova za zbrinjavanje napuštenih pasa koje su vlasnici odbacili. Izgradnja boksova bila bi privremeno rešenje za te životinje, dok se za njih ne nađe trajno rešenje ili zbrinjavanje od strane nadležnih službi. Prošlogodišnji promoter manifestacije „Manić Tisa 63“ Vanja Grbić pridružiće se i ove godine pecarošima, a ovogodišnji domaćin je fudbaler Mladen Krstajić. Međunarodna manifestacija u pecanju zimskog manića „Manić Tisa 63“ se po treći put održava u kampu kod Tiske brane, u Novom Bečeju, od 12. do 14. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari