Živanović (SSP): Odumiru Apoteke Kragujevac, građani bez lekova a 140 zaposlenih ostaje na ulici 1Foto: GrO SSP Kragujevac

 

Da li su poluprazni rafovi prodajnih objekata gradskih apoteka ujedno i vesnici skorašnjeg gašenja državnih apoteka grada Kragujevca, javno pita Gordana Živanović, odbornica Stranke slobode i pravde u gradskom parlamentu.

Takođe, u svom obraćanju javnosti i medijima ona se pita – ko će biti odgovoran ako do ovoga dođe?

– Od februara meseca kada je donet Koncesioni akt ništa niste uradili gospodo „naprednjaci”. Obavezali ste se da ćete formirati koncesionu komisiju koja treba da osmisli i sprovede proces privatizacije Kragujevačkih apoteka. U međuvremenu dok ste vi zauzeti drugim stvarima, dug naših apoteka prema dobavljačima raste geometrijskom progresijom i već sad prevazilazi 350 miliona dinara, podseća ona.

Po njenim rečima, izvesno je da će lokalna vlast SNS-a 140 zaposlenih radnika ove ustanove da ostavi na ulici, jer i da postoji politička volja da finansijski pomognu barem minimalno opstanak apoteka, taj novac nije predvideli budžetom a rebalans koji najavljuju mesecima se neće naći na sutrašnjem zasedanju Skupštine grada.

– Nećemo Vam dopustiti da po starom dobrom receptu svesnog birokratskog nemara uništite instituciju koja obitava sad skoro više od dva veka u ovoj državi. Neka se bar danas probudi u Vama savest i pamet, apeluje Gordana Živanović.

U ime svih Kragujevčana Stranka slobode i pravde Vam poručuje da spasite apotekarske ustanove Kragujevca završava ona svoj apel za opstanak gradskih apoteka.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari